| Mobile | RSS

Putyin ellopta az Oxford egyetem vakcina terveit!

KÜLFÖLDKÖZÉLETKözzétéve 2021 okt 12.

Vlagyimir Putyin, orosz elnök beszél a klímakonferencián Moszkvában./Kép. Northfoto

Egy brit biztonságpolitikai forrás szerint Oroszország ellopta az Oxford Egyetem és az AstraZeneca által a koronavírus ellen közösen készítetti vakcina gyártási terveit, majd azoknak a felhasználásával fejlesztette saját, Szputnyik V nevű oltását.

Az összetétel és a hatásmechanizmus alapján mind a Gamaleja Intézet által fejlesztett, orosz vakcinaként emlegetett Szputnyik V vakcina, mind pedig az AstraZeneca és Oxford Egyetem együttműködésében fejlesztett vakcina úgynevezett vektor alapú oltóanyag. Mindkét vakcinával egy semleges hordozó vírus (adenovírus) viszi be az emberi szervezetbe a koronavírus tüskefehérjéjének genetikai információját. Vagyis van egy jól megválasztott, az emberi szervezetben nem szaporodó vírus, ami magával cipeli a koronavírus egy darabkájának genetikai kódját és azzal élesíti az immunrendszert.

Sun brit napilap szerint a briteknek bizonyítékaik vannak arra, hogy a Kremlnek dolgozó kémek lopták el a létfontosságú információkat tartalmazó terveket a multinacionális gyógyszergyártó vállalattól. A Sun cikke néhány nappal azután látott napvilágot, hogy Vlagyimir Putyin orosz elnök végre a nyilvánosság elé állt, elárulva, hogy őt is a Szputnyikkal oltották be, illetve minden orosz állampolgárt arra biztatott, hogy kövessék a példáját és adassák be az oltást – írja a Blikk.

fecsego.eu/OLKT

Leave a Reply 89 megnézve, 1 alkalommal mai nap |