| Mobile | RSS

Súlyos börtönévek várnak Orbánra, Poltra, a kormányra és az oligarchákra

Szabó Tímea

KÖZÉLETFrissítve: 2021 okt 12.

A kormány hirtelen nagyon érzékeny lett a miniszterek magánéletére, főleg, amikor azok közpénzből luxusutazgatnak!
Megkérdeztem a Miniszterelnökséget, hogy mely miniszterek repültek idén az hírhedt OE-LEM lajstromszámú luxusrepülővel, amelyik idén nyáron feltűnően sokat járt a horvátországi szigetekre, ahol többek között Orbán Viktor és Szijjártó Péter is luxushajókáztak.
Hogy, hogy nem a kormány és a kérdésemre választ adó Orbán Balázs államtitkár idén rettenetesen tiszteletben tartják a magánéletet. Szerintük ugyanis a “kormány tagjait is megilleti a magánélet védelme.” Ez két dolog miatt is érdekes: 1. a közpénzből fenntartott és üzemeltetett luxusrepülő használata tudtommal nem magánügy, semmi köze a magánélethez, ugyanis azt a gépet a mi pénzünkből tartják fenn, 2. Orbán Viktor és kormánya nem voltak ennyire érzékenyek, amikor pl. Karácsony Gergelyt lesifotós követte, ahogy iskolába viszi a gyerekét, vagy amikor a TV2 bekamerázott az Együtt volt politikusának, Juhász Péternek az ablakába.
Orbán Balázs még a válasza végére is tartogatott egy csattanós csúsztatást. Közölte, hogy “a kormány nem vezet nyilvántartást a kormánytagok és kormánytisztviselők magánprogramjairól és nyaralásairól, azok részleteiről, beleértve az utazás módját.” Nyilvántartást lehet, hogy nem vezet, de pontosan tudják, hogy kiket és mikor szállít. Orbán Viktort pl. 2018. nyarán egyszer már lefotózták az Átlátszó munkatársai, amint erről a luxusgépről szállt le Ferihegyen a Videoton-Ludogorec Bulgáriában rendezett BL-meccs után. Arról is tudtak, és amúgy is elég életszerűtlen, hogy Orbán bármilyen repülőútjáról ne tudna a kormány. Egyébként Mészáros Lőrincet is lencsevégre kapták már ugyanerről a gépről leszállva egy családi Maldív-szigeteki kiruccanás után. Idén pedig érdekes módon pont arra járt az OE-LEM, ahol Szijjártó is luxusjachtozott a Lady Mrd-on Szíjj László oligarchával.
Az OE-LEM egyébként nem két fillér, újonnan körülbelül 17 milliárd forint az ára. A repülő üzemeltetési költsége (személyzet, biztosítás, repülőtéri díjak, tárolás, karbantartás, üzemanyag stb.) pedig óránként 1,5-3 millió forint a repült órák számától és az útvonalaktól függően.
Úgy látszik, a kormány tovább titkolózik a NER Tours útjaival kapcsolatban. Érzik, hogy ez az egész luxusutazgatás rendkívül kínos, pláne akkor, amikor százezrek váltak munkanélkülivé a válság miatt.
A Párbeszéddel nem hagyjuk annyiban a lopást és a hazudozást, megyünk tovább! Ezek a tolvajok azt hiszik, hogy a végtelenségig kifoszthatják az országunkat és hülyének nézhetik a magyar embereket. De ennek hamarosan vége lesz. És akkor itt sokan börtönben fogják végezni.

fecsego.eu/OLKT

Leave a Reply 38 megnézve, 2 alkalommal mai nap |