| Mobile | RSS

A MagNet Bank szerződést írt alá a Sopron Bank felvásárlására – sajtóközlemény

Tisztelt Szerkesztőség!
Kedves Újságíró Barátunk!

A bankszektor újabb fontos akvizíciójáról adunk hírt a csatolt közleményben.
A MagNet Bank szerződést írt alá a Sopron Bank felvásárlására
A hazai közösségi bank nyugat-magyarországi fiókhálózattal bővül
Budapest, 2021. október 14. – A MagNet Magyar Közösségi Bank Zrt. és az osztrák Hypo-Bank Burgenland AG között a tegnapi napon megállapodás született, amelynek értelmében a magyar tulajdonú MagNet Bank Zrt. felvásárolja a Hypo-Bank Burgenland AG magyarországi leányvállalatát, a Sopron Bank Zrt-t. A tranzakcióhoz szükséges a Magyar Nemzeti Bank engedélye, mellyel a Sopron Bank a MagNet Bank 100%-os leányvállalatává válik. A Sopron Bank Zrt. értékesítését követően, a Hypo-Bank Burgenland AG Magyarországon vállalati ügyfelek kiszolgálására helyezi a hangsúlyt – elsősorban az ingatlanfinanszírozás területén.
Az idén 25 éves fennállását ünneplő MagNet Bank Zrt. közösségi pénzintézetként a magyar bankrendszerben úttörő módon a fenntarthatóság elveire alapozva, különleges ügyféljogok biztosításával épít kapcsolatot felelős betét- és hiteloldali célok, társadalmi és kisközösségi érdekek között.

Fáy Zsolt, a magyar közösségi bank elnöke kijelentette: „A felvásárlással a MagNet Bank nemcsak nyugat-magyarországi fiókhálózatra tesz szert, de közel duplájára növelheti piaci részesedését, amely lehetőséget teremt a további dinamikus fejlődésre, és olyan régiókba is eljuttathatja az értékalapú bankolást, ahol eddig ez kevésbé volt elérhető.”

A 100%-ig magyar magántulajdonban lévő MagNet Bank az elmúlt 25 évben mindvégig nyereségesen működött a hazai piacon, és számos korábbi felvásárlás – köztük a 2013. évi Banco Popolare Hungary akvizíciója – révén is, mára több mint 50 ezer ügyfelet szolgál ki.


További információ
Molnár Csaba
MagNet Magyar Közösségi Bank
Közösségfejlesztési igazgató

Leave a Reply 34 megnézve, 2 alkalommal mai nap |