| Mobile | RSS

Karácsony Gergely beismerte, hogy hazudott és hogy Gyurcsány Ferenc nem zsarolta meg!

BELPOLITIKAKÖZÉLETKözzétéve 2021 okt 14.

Karácsony Gergely, Budapest főpolgármestere és a Párbeszéd miniszterelnök-jelöltje.

Mikor azt mondjuk, hogy zsarolás, az egy politikai játszma, nem büntetőjogi értelemben beszélünk róla − mondta Karácsony Gergely, a Párbeszéd, az MSZP és az LMP visszalépett ellenzéki miniszterelnök-jelöltje az ATV Egyenes beszéd című műsorában.

Budapest főpolgármestere a műsorvezetőnek arra a kérdésére reagált, miért nem fordult a rendőrséghez, ha – mint állította – Gyurcsány Ferenc zsaroló SMS-eket küldött neki.

Karácsony Gergely hozzátette, hogy nagy bajnak érezné, ha ezekkel az SMS-ekkel kellene szórakoztatni egymást.

Ezek inkább fenyegetőzések, amikből soha nem lett semmi. Nem, nem, ezt nagyon határozottan szeretném mondani. Ezek politikai játszmák, beszólogatások. Semmiképp sem olyan, amivel bíróságra kéne menni

− fogalmazott a főpolgármester. Mint mondta, jelenleg olyan időszakot élünk, amikor sok a konfliktus, ami miatt sokan elmennek szavazni az előválasztáson. Hozzáfűzte:

Azt gondolom, ha vége lesz az előválasztásnak, és meglesz az egységes ellenzék vezetője, békét kell kötnünk egymással.

Az általa életre hívott 99 Mozgalommal kapcsolatban Karácsony Gergely elmondta, hogy betöltötte azt a feladatot, ami miatt létrehozták. Elmondása szerint a mozgalomhoz olyan emberek csatlakoztak, akik nem biztos, hogy beállnának pártokhoz. Hozzátette: az emberek nem azért csatlakoztak, hogy ő legyen a következő miniszterelnök, hanem azért, hogy elérjék a változást a magyar politikában, ami sikerült.

Karácsony Gergely elmondta, hogy továbbra is szeretne együtt dolgozni azokkal a pártokkal, akik támogatták őket az előválasztás alatt. Hozzátette, nagyon szerette volna ő leváltani Orbán Viktort 2022-ben, de „Márki-Zay Péter jobban akarta”.

Mint mondta,

ez a lendület kell, hogy változtassunk, ahhoz pedig, hogy elérjük a változást Magyarországon, kockáztatnunk kell.

Karácsony Gergely szerint az elmúlt két évben a legsikeresebb dolog a fővárosban a járványügyi védekezés volt.

A főváros jelenleg a folyószámla-hiteléből él, amiből még májusig tudjuk működtetni a várost

− mondta el a műsorvezető kérdésére a főpolgármester.

Szerinte a járvány mellett a másik probléma az, hogy Budapest nem kapja meg a neki járó állami támogatást. Ezért lenne fontos, hogy sikerüljön a kormányváltás tavasszal – tette hozzá.

Az interjú végén kiemelte, továbbra is szeretne ő lenni a főpolgármester Budapesten, ha ezt a szavazók is így akarják.

fecsego.eu/OLKT

Leave a Reply 80 megnézve, 1 alkalommal mai nap |