| Mobile | RSS

Drámai kijelentéseket tett Róna Péter

BELPOLITIKAKÖZÉLETFrissítve: 2021 okt 12.

Róna Péter közgazdász a Lánchíd Rádiónak azt mondta, a Fidesz szándéka az, hogy Magyarországot kidobják az Európai Unióból.

„A miniszterelnök szándéka egy diktatúra létrehozatala, amit valójában már el is kezdett.
Ez nemcsak az ellenzék ellen elkövetett MTVA-s atrocitások esetéből vonható le, vagy a Pikó András ellen elkövetett ÁVH-s módszerek, vagy az ellenzéki polgármesterek visszatartása, hanem az egész fideszes viselkedéséből néhány éve. A miniszterelnök eltökélt szándéka az, hogy Magyarországot Európáról leszakítsa. Olyan intézkedéseket, lépések sorozatát tette az elmúlt években, amelyek egyike sem fogadható el egy európai jogállamban. Ezzel ő be akarja bizonyítani, hogy márpedig Magyarország nem egy európai jogállam, tehát Magyarország nem lehet része az európai uniónak, tehát ki akarja provokálni, hogy minket az Európai Unióból dobjanak ki”

– jelezte Róna Péter.

Majd hozzátette:

“Orbán Viktor cselekedetei között van még az utolsó igencsak erős húzása, mégpedig a török elnök Erdogan megsegítése a fideszes vétóval, amit Szijjártó Péter tett meg, majd ismert el.”

“Törökország elnöke Erdogan lebombázott több Északkeleti szír várost, kórházat, iskolát, hivatalt, pékséget, áruházat, gyógyszertárat!”

“Ez segédkezés egy népírtáshoz Orbán Viktor részéről.”

– jelentette ki Róna Péter.

A szakember az ötvenes évek tempóját érzi a jelenlegi módszerein és Orbán diktatúrát épít ki az országban.

Nem ártana megakadályozni most már minél hamarabb, míg késő nem lesz – zárta sorait a közgazdász.

fecsego.eu/OLKT

Leave a Reply 77 megnézve, 1 alkalommal mai nap |