| Mobile | RSS

Az orbáni diktatúrában minden a pofátlan hazugságokról szól!

Dr. Dániel Péter írása

KÖZÉLETFrissítve: 2021 okt 18.

A gyalázatos, korrupt orbáni diktatúrában minden a gátlástalan és demagóg hazudozásról szól.

A dilettáns és felelőtlen orbán-kormány végleg elszakadt a valóságtól.

Lássunk néhány kirívó példát erre.

Orbánék azt hazudják, hogy a magyar gazdaság erős. Ehhez képest az államadósság és a költségvetési hiány is rekordokat dönt, a forint pedig történelmi mélyponton van.

Orbánék azt hazudják, hogy az Unión belül Magyarország az egyik legerősebb ország. Ehhez képest minden felmérés szerint az orbáni diktatúrában a legerősebb a kormányzati korrupció és itt a legnagyobb az infláció is.

Orbánék azt hazudják, hogy jelentős mértékben segítik a magyar családokat, cégeket és munkanélkülieket. Ehhez képest az orbáni diktatúra fordította a legkevesebb pénzt az ilyen jellegű támogatásokra, minden más uniós tagállamhoz képest. Ezért már 600 ezernél is több munkanélküli van minden ellátás nélkül és 4 millió magyar állampolgár él szegénységben, kormányzati támogatást pedig csak és kizárólag a fideszes oligarchák kaptak.

Orbánék azt hazudják, hogy a magyar egészségügy rendben van. Ehhez képest szinte minden kórház le van rohadva, hiányoznak az alapvető gyógyszerek és eszközök, kevés az orvos és ápoló.

Orbánék azt hazudták, hogy több ezer lélegeztetőgépet vettek. Ehhez képest kiderült, hogy ezek csak papíron léteznek, mivel ezek is csak pénzmosási ügyek voltak.

Orbánék azt hazudják, hogy visszaépítik a 13. havi nyugdíjat. Ehhez képest 1, azaz egy heti plusz nyugdíjat adnak majd, miközben 15-20%-os az infláció és ezért a nyugdíjak is ennyit veszítettek a reálértékükből.

Orbánék azt hazudták, hogy minden egészségügyi dolgozó kap 500 ezer forint egyszeri prémiumot a járvány miatt. Ehhez képest szinte senki sem kapta ezt meg, legfeljebb pár almát és némi vadhúst kaptak… megalázó könyöradománykánt.

Orbánék azt hazudják, hogy számukra fontos a sajtószabadság. Ehhez képest gátlástalan cinizmussal némítanak el és tesznek lehetetlenné minden független, ellenzéki médiát… lásd Népszabadság, Index vagy a Klubrádió.

Az orbáni diktatúra egyik alappillére a folyamatos, demagóg hazudozás. Ideje lenne már ezt tisztán látni és véget vetni neki!

Elég volt!

Üdvözlettel: dr. Dániel Péter ügyvéd és nemzetközi jogász, aki ellen két jogsértő elfogatóparancs van érvényben Magyarországon, az ilyen és ehhez hasonló jogos kritikái, politikai véleménye miatt.

forrás: OLKT

Leave a Reply 51 megnézve, 1 alkalommal mai nap |