| Mobile | RSS

Dupla román mutáns alakulhat ki a WHO szerint – Vesztegzár és tilalom több európai országban! (Nemzetközi körkép)

KÜLFÖLDKÖZÉLETKözzétéve 2021 okt 21.

Koronavírus – olkt.net

– Ukrajna

Az elmúlt napon 22 415 új fertőzöttet azonosítottak Ukrajnában, a járvánnyal összefüggésben meghalt 546 beteg − derült ki a nemzetbiztonsági és védelmi tanács legfrissebb adataiból.

A hivatalos információk szerit az országban a legtöbb megyében ezer felett vannak az esetszámok, az aktív fertőzöttek száma 286 376-ra tehető.

A járvány kezdete óta az országban már több mint 2,7 millió fertőzöttet azonosítottak. A koronavírussal összefüggésben 62 389 ember halt meg.

– Románia

Román mutáns alakulhat ki!

Răzvan Cherecheș közegészségügyi szakember, a kolozsvári Babeș–Bolyai Tudományegyetem professzora szerint

a legrosszabb forgatókönyv szerint akár egymillió áldozatot is szedhet Romániában a járvány.

A szakértők, köztük Ștefan Dascălu immunológus, az Oxfordi Egyetem kutatója, ráadásul attól tartanak, hogy akár egy romániai változata is kialakulhat a vírusnak – írja a Főtér.

Mint azt megírtuk, Romániában kéthetes kényszerszünetre küldik jövő héttől az iskolásokat, mindenütt kötelezővé válik a védőmaszk viselése, és az oltatlanok mobilitását korlátozó további megszorításokat vezetnek be – jelentette be Klaus Iohannis államfő, miután megbeszélést tartott a koronavírus-járvány elleni védekezésben illetékes hatóságok vezetőivel.

– Lettország

Teljes vesztegzár lépett hatályba!

Lettországban ismét vesztegzárat vezettek be csütörtökön a koronavírus-járvány rohamos terjedése miatt. A rigai kabinet szerdán újabb átfogó járványügyi korlátozásokat és éjszakai kijárási tilalmat vezetett be a járvány megfékezésére. A vesztegzár egyelőre november 15-ig lesz hatályban − számolt be az MTI.

A korlátozások értelmében csütörtöktől

  • csak az alapvető élelmiszereket árusító üzletek tarthatnak nyitva, a sport-, a kulturális és a szabadidős létesítményeknek és szórakozóhelyeknek be kell zárniuk,
  • a vendéglátóipari egységek csak elvitelre szolgálhatnak fel ételeket,
  • a gyülekezéseket megtiltották,
  • a kijárási tilalom pedig este nyolc órától reggel öt óráig lesz hatályban,
  • a lakosok csak alapos indokkal hagyhatják el lakóhelyüket ez idő alatt,
  • az iskolák távoktatásra, az alkalmazottak pedig távmunkára állnak át.

fecsego.eu/OLKT

Leave a Reply 64 megnézve, 1 alkalommal mai nap |