| Mobile | RSS

TE FIZETED!!! Legalább ötvenmilliót költött a Fidesz Márki-Zay lejáratására az utóbbi napokban!

KÖZÉLETFrissítve: 2021 okt 20.

A HVG.hu információ szerint:Legalább ötvenmillió forintot költöttek el a Fidesz politikusai és influenszerei Facebookon az utóbbi tíz napban hirdetésekre. Karácsony Gergely már a múlté, a propagandamédia és a megmondóemberek új célpontot találtak: Márki-Zay Pétert.Összesen 54 220 695 forintot költöttek el október 10. óta a kormánypárt közösségi médiás kommunikációjára a Facebook hirdetési összegzése szerint. A hirdetések közötti átfedések egyértelműek, minden kormánypárti politikus és influenszer ugyanazt a két üzenetet igyekszik hívei fejébe verni:– Az első, hogy a hódmezővásárhelyi polgármester tulajdonképpen Gyurcsány Ferenc embere. A Fidesz által írt történet szerint a volt kormányfőnek ugyan saját felesége indult a saját pártja színeiben az ellenzéki előválasztáson, de Karácsony és Márki-Zay is az ő embere.

– A másik, hogy Márki-Zay Péter valójában nem is jobboldali-konzervatív politikus. Az érv, hogy Márki-Zay Péter Hódmezővásárhelyen Gyurcsány támogatásával lett polgármester (idézet Kocsis Máté frakcióvezető Facebook-oldaláról). (A jelöltet a teljes ellenzék támogatta 2018-ban.)A fenti két narratívát gombnyomásra kezdte el ismételgetni a kormánypropaganda minden közreműködője: az ingyenesen osztogatott Metropol kedden címlapján azt írta, hogy „Márki-Zay nyilvánosan hitet tett Gyurcsányék és a baloldal mellett”, az Origo szerint pedig „Márki-Zay Péter mindenáron össze akart fogni Gyurcsánnyal”.

A Mediaworks főszerkesztője, Néző László értékelése alapján ez még csak a kezdet, szerinte egyelőre a kormánymédia nem ugrott még Márki-Zay torkának: „Márpedig tudjuk azt, hogy milyen, ha elkezd egy normális, jól szervezett párt ellenségmenedzseléssel foglalkozni. Az azért tud hatni. Ott van Karácsony Gergely példája” – mondta a HírTV Sajtóklub című műsorában.Kocsis Máté posztjainak facebookos népszerűsítésébe egyébként 757 703 forinttal szállt be a Fidesz az utóbbi tíz napban. Ez az összeg azonban aprópénz ahhoz képest, amit a Fidesz központi Facebook-oldalát kezelő csapat kapott arra, hogy a Kocsiséhoz kísértetiesen hasonlító üzenetét terjesszék: október tizedike és tizenhatodika között 22 526 678 forintot fordítottak a Fidesz posztjainak kiemelésére.Via:hvghttps://www.facebook.com/Szeretlek-Egerszeg-2021019054887069

forrás:OLKT

Leave a Reply 58 megnézve, 1 alkalommal mai nap |