| Mobile | RSS

Csoda született az ellenzéki oldalon – Orbánékat zárójelbe tette az összefogás

2021. 10. 23. Facebook Twitter VK Viber

Megosztom másokkal is:

Eljött a nap amire vártunk. Az egységes ellenzék közös színpaon intézett kihívást az Orbán-rendszernek, méghozzá friss és lendületes politikával.

Maga a csoda az, ami most megszületett. 12 év után egy erős és egységes ellenzéki oldal néz szembe a megfáradt jobboldallal, akik a maguk rendezvényén nem tudtak semmi újjat mutatni. Orbán beszéde megfáradt és avitt volt, jóbára a sokásos lózung volt.

Márki-Zay Péter és az ellenzék vezetői ezzel szmeben egy valódi és erős alternatívát állítottak szembe a Gyurcsányozó és 2006-ozó Fidesszel szemben.

Amíg a jobboldal 15 éves sérelmekből politizál, ami már akkor sem működött, most viszont 15 évvel később már elkésettnek tűnik. Nincs más mondanivaló a jobboldalon, mint a múlt sérelmei. Orbán megfáradt és látszik, semmi újjat nem tudnak mondani a kommunistázáson túl ebben a kampányban.

Ezzel szemben a kormányváltó ellenzéki szövetség lendületes volt.

Jakab Péter kezde a beszédek sorát, aki elmondta, az ellenzék azt ígérte egy évvel ezelőtt, hogy 106 közös jelölttel közös színpadon fog összeállni és közösen fognak megindulni Orbán ellen.

Az ellenzék teljesítette az ígértetét

Az ellenzéki erők ugyanis már 2018 óra egy oldalon állnak. A szabadság, a tisztesség és az elnyomással szembeni oldalon.

Az Orbán rezsimnek csak múltja van, nekünk azonban jövőnk is

Másodikként a színpadra lépett Fekete-Győr András aki elmondta, megtelt a tér és a Kodály köröndig áll a tömeg. Nincs annál méltóbb tiszteletadás, hogy fiatalok és öregek, városiak és falusiak, szociáldemokraták és szabadelvűek összeálltak, hogy lerázzák magukról az elnyomást. Mi ezzel tisztelgünk 1956 hősei előtt – mondta el a Momentum alapítója.

A változás soha nem volt ennyire közel, mert Márki-Zaytól retteg a Fidesz

– majd hozzátette – Orbán utolsó beszédét mondta ma el miniszterelnökként. Azt is elmondta a Fideszes szavazók, ha akarnak most először életükben szavazhatnak majd egy keresztény-konzervatív emberre, Márki-Zay Péterre.

Dobrev Klára beszédében azt hangsúlyozta, hogy demokratának lenni azt jelenti, hogy elfogadjuk, hogy sokfélék vagyunk. Hiába gondolkodunk máshogy családról, szerelemről és jövőről egy célunk van: elfogadni mindnekit.

Ez itt Magyarország, ti vagytok Magyarország! Akkor győzzük le Orbánt ha ilyen sokszínűek vagyunk és együtt maradunk!

A következő fél évben azonban szerinte a politikusoknak is bizonyítaniuk kell. Nincs több üzengetés és acsarkodás, csak munka van. Jövő tavasszal vagy mindannyian győzünk, vagy együtt bukunk el. Ez a felelősségünk! – zárta gondolatait Dobrev Klára.

Karácsony Gergely Budapest Főpolgármestere szerint a köztársasági eszme arról szól, hogy soha többet nem lehet olyan hatalom, aki azonosítja magát az országgal. Soha többé nem lehet olyan hatalom, ami magyar embereket rekeszt ki a nemzet egészéből.

Nem kérünk abból, hogy politikusok megmondják nekünk, hogyan kell magyarnak lenni

A nemzeti lobogót nem szentségtelenítheti meg többet Orbán gonosz rendszere – tette hozzá.

Mert jött egy gonosz és cinikus politikai kalandor – Orbán – aki azért számolta fel a köztársaságot, hogy még több pénzt és hatalmat szerezzen.

De ma születik meg, ezekben a pillanatokban a negyedik köztársaság. Ma születik meg az a szövetség, ami felszámolja azt a rendszert, ami tönkretette mindazt amiben hiszünk.

Igaz magyarnak lenni azt jelenti, hogy senkit nem gyűlölünk ebben a hazában

Utolsóként Márki-Zay Péter az ellenzék immár közös miniszterelnök-jelöltje lépett a színpadra aki azt mondta:

Nekünk ugyanabból a pártállamból lett elegünk, mint az 1956-osoknak. A megfigyelésekből, a korrupciókból, a hamis sikerpropagandából, az értelmetlen látványberuházásokból és a gyűlöletkeltésből.

A nemzeti összefogás révén 1956-ban a kicsik, a fiatalok, a gyárimunkások, azok akiknek nem volt hatalma és a pártok le tudták győzni a világ lenagyobb hadseregét a Vörös Hadsereget. Most hasonló a helyzet és mi is győzelmet fogunk aratni, mert teljes nemzeti összefogással bármekkora ellenfelet legyőzhetünk – monda el a miniszterlnök jelölt.

Csak együtt tuduk győzedelmeskedni a hatalom felett

Nem engedhetjük meg, hogy a Fidesznek akárcsak egy egyszerű többsége lehessen. Most kell megmutatnuk, hogy nemzeti összefogssal mi vagyunk a többség – tette hozzá.

Ezután programbeszédbe kezdett, amelyben a média és a választójogi törvényeken át, az ügynökakták nyilvánosságra hozatala mellett a gazdaságról és az euró bevezetésének lehetőségéről is beszélt az ellenzék miniszterelnök jelöltje.

El fogjuk számoltatni a hatalmat és Magyarország végre “szeretem ország” lesz

fecsego.euBalramagyar

Leave a Reply 104 megnézve, 1 alkalommal mai nap |