| Mobile | RSS

A Budapesten harcoló bátor nőkre és férfiakra emlékezett az amerikai külügyi szóvivő is

Az Egyesült Államokban megbecsülik az 1956-ban új életet kezdő, Amerikát is gyarapító magyarokat.

MTI

SZERZŐ
PUBLIKÁLÁS DÁTUMA

2021.10.23. 18:54

Az 1956-os magyar forradalom hatvanötödik évfordulóján azokra a bátor férfiakra és nőkre emlékezünk, akik szabadságuk védelméért harcoltak Budapest utcáin – írta szombati közleményében Ned Price, az Egyesült Államok külügyminisztériumának szóvivője. 

„A szabadság iránti szenvedélyük 1989-ben realizálódott, amikor Magyarország a demokratikus utat választotta. A mostani évfordulót partnerünkkel és NATO-szövetségesünkkel együtt ünnepeljük”

– fogalmazott a szóvivő.Ned Price közleményében arról is írt: a forradalom után hazájukból menekülő, az Egyesült Államokban új életet kezdő magyarok hozzájárultak Amerika gyarapodásához. Hozzátette:
„Ezek a magyar amerikaiak, és sokan előttük, illetve azóta is, megerősítették a két nemzet közötti kapcsolatokat.”Price írásában megemlítette, hogy idén ünneplik a Magyarország és az Egyesült Államok közötti diplomáciai kapcsolatok századik évfordulóját. Közleménye végén kiemelte, hogy „az 1956-os forradalomhoz hasonló pillanatok tisztaságukkal és hatásukkal tűnnek ki. Az 1956-os forradalmárok még mindig inspirálják azokat, akik értékesnek tartják a szabadságot”. (Képünkön az Egyesült Államokba érkező magyar menekültek egy csoportja 1957. január 7-én

fecsego.eu/népszav.hu

Leave a Reply 121 megnézve, 1 alkalommal mai nap |