| Mobile | RSS

Kitörhet a magyarországi nagy üzemanyag pánik?

KÖZÉLETFrissítve: 2021 okt 26.

Sokkoló információk láttak napvilágot, amik miatt nem lehetetlen, hogy napok alatt olyan hangulat és krízis törhet ki Magyarországon, mint nemrég Angliában.

Angliában voltak helyek, ahol teljesen elfogyott az üzemanyag és az emberek egymással összeverekedve vívták meg az utolsó literekért is a harcot egyes benzinkutakon.

Itthon szerencsére nem a dízel vagy a benzin fogyott el, hanem az AdBlue nevű adalék, de ez is óriási cspaást válthat ki.

A modern dízelmotorok működéséhez nélkülözhetetlen AdBlue folyadék napok alatt hiánycikk lett Magyarországon.

A probléma csaknem 5 ezer autóbuszt, 33 ezer kamiont és teherautót, 100 ezer kishaszonjárművet és 300 ezer személykocsit érinthet.

Az AdBlue az az adalék, ami nélkül a modern dízelautók, furgonok és kamionok nem mennek.

Ha az AdBlue kifogy – ezt ugyanúgy tankolni kell, mint az üzemanyagot, és van egy külön tartálya – akkor a jármű kétszer jelez, majd addig nem is indul, amíg fel nem töltik, az elektronika letilt.

A jelenlegi tartalékok körülbelül még másfél-két hétre elegendőek, utána kiürülnek a készletek. Ez már most érezhető, több kútról is elfogyott az adalék.

Ha az AdBlue hiánycikk lesz, az ára drasztikusan emelkedni fog, ami minden termék árába be fog épülni, amelyet közúton szállítanak, ha pedig tényleg elfogy, leáll a teljes áruforgalom.

Emellett végső soron még a tömegközlekedés is leállhat.

http://kimondottigazsagok.com/uzemanyag-krizis-magyarorszagon-hianycikk-a-mol-pani

fecsego.eu/OLKT

Leave a Reply 79 megnézve, 1 alkalommal mai nap |