| Mobile | RSS

A hatalom arroganciája.

KÖZÉLETFrissítve: 2021 okt 28.

Ország világ előtt SZÉGYEN ! Már megint Magy község, egy jobb sorsra érdemes kis falu, és történései. Gondolom nem örülnek neki a helyiek, hogy így kerülnek címlapra. De úgy tippelem nem ez lesz az utolsó ügyük ami kiderül, túllépi az etikus és törvényes kereteket.
Őszinte válaszok helyett elmeorvosi vizsgálatot kapott az a szabolcsi férfi, aki fiktív lakosokra hívta fel a magyi önkormányzat figyelmét. A jegyző és a polgármester nem örültek a férfi kérdéseinek, ezért a jegyző megpróbálta elmebeteggé nyilváníttatni a jogi egyetemre járó férfit.

A törvénytisztelő polgár

Csak az igazságot akarta kideríteni az a férfi, aki három évvel ezelőtt költözött a Szabolcs-Szatmár-Bereg-megyei Magyra. Három év nem sok idő, de arra pont elég volt az egykori rendőrnek, hogy elérje: falu jegyzője elmebetegnek titulálva gondnokság alá akarta helyeztetni.

A Szabad Európának nyilatkozó férfi azt mondja: az volt a baj, hogy túl sokat kérdezett.

„A jegyzőnek írtam a közérdekű adatigényléseket. Ugyan kaptam rá válaszokat, de amikor rájöttem, hogy a válaszok a valósággal köszönőviszonyban sincsenek, akkor ugyanezekben a témakörökben szintén közérdekű adatigényléssel fordultam az illetékes hatóságokhoz, akiket ezzel lépéskényszerbe hoztam és ezek a hatóságok a megállapításokat így vagy úgy, hosszú idő elteltével, de meghozták”

-nyilatkozta a Szabad Európának férfi, aki szerint a hatósági vizsgálatok jogilag és anyagilag is határozottan negatívan érintették a falut.Mi a közérdekű adatigénylés?Miután az állam az állampolgárok pénzéből, a magyarok jólétéért működik, ezért Magyarországon is joga van megtudnia bárkinek, hogyan használja fel az állam a közpénzt. Ezért közérdekű és közérdekből nyilvános adatot nem szabad eltitkolni az állampolgárok elől, ezeket bárki kikérheti szóban, írásban vagy elektronikus formában is.

Miután Magyra költözött, a férfinak feltűnt, hogy a község határában egy illegális szeméttelep van. Kis nyomozás után kiderítette, hogy a magyi temetői hulladékot és az önkormányzat uborkaföldjéről a fóliákat a polgármester utasítására a közmunkások az önkormányzat traktorján hordták egy osztatlan közös tulajdonú termőföldre.

„A környezetvédelmi hatóság emberei kimentek és megállapították, hogy temetői hulladék, törött üvegmécsesek, műanyagok vannak az illegális szeméttelepen, amiket néha-néha még megpróbálnak elégetni. Emiatt levegőtisztasági bírsággal sújtották az önkormányzatot, ami néhány tízezer forintos tétel volt”

-mesélte a férfi, aki azt is elmondta hogy az önkormányzatnak sok pénzébe került az is, hogy fel kellett számolnia az illegális szeméttelepüket.

2019 októberében független választási bizottsági tagként az is feltűnt neki, hogy a faluhoz tartozó Kauzsay-tanya elbontott házaiból emberek mentek szavazni. Újabb közérdekű adatigénylésben fordult a jegyzőhöz, aki válaszolt is neki.

Időközben a polgármester Czirják István is megelégelte a kellemetlenkedő férfi kérdéseit és szórólapokon értesítette a magyiakat: falugyűlést hív össze.

A Szabad Európa egyik forrása azt mondta: a polgármester kijelentette, hogy szerinte elszaporodtak a községben közérdekű adatigénylések, amelyek miatt olyan rossz légkör alakult ki Magyon, hogy ő így nem tud dolgozni.

A falugyűlésen a férfi neve ugyan nem hangzott el, de Magy egy kis község, mindenki tudta kiről van szó és ki az, aki kérdésekkel bombázza az önkormányzatot.

Forrás: Magy, Hungary

fecsego.eu/OLKT

Leave a Reply 55 megnézve, 1 alkalommal mai nap |