| Mobile | RSS

Katarina Barley Orbán enyves kezeire figyelmeztet

KÖZÉLETFrissítve: 2021 okt 28.

Katarina Barley, az Európai Parlament német alelnöke a Spiegelnek adott interjújában azt mondta, hogy a magyar kormányfő sajnos már messzire jutott a jogállam lebontásában, és ezt néppárti barátai tétlenül nézik. Amit az Európai Tanács bedobott a jogállam védelmére, az teljesen hatástalan Orbán ellen – írja a cikket szemléző hvg.hu.

A szociáldemokrata politikus, aki korábban igazságügyi miniszter volt, és aki ellen a napokban hadjáratot indított a Fidesz-közeli média, de a vezetés több tagja is, azért tartja elhibázottnak az állam- és kormányfők elképzelését, mert az csak a korrupció elleni harcra jó. A demokratikus normák leépítését azonban nem szankcionálja

Mint rámutatott, az uniós pénzekkel Magyarországon leginkább úgy élnek vissza, hogy kétes pályázatok révén, a hatalom csókosai kapják a megbízásokat. Lásd Orbán vejét és a közvilágítás korszerűsítését. Az ilyen ügyletek azonban leginkább a lakosságnak ártanak, hiszen ezeket az alapokat az emberek javára kellene fordítani. Szerinte nem véletlen, hogy a magyar kormány nem csatlakozik az Európai Ügyészséghez.

Forrás: hvg.hu

fecsego.eu/OLKT

Leave a Reply 57 megnézve, 1 alkalommal mai nap |