| Mobile | RSS

A CSCSMRFK, és annak kapitányságainál zavarok vannak…(?)

A CSCSMRFK, és annak kapitányságainál zavarok vannak…

Hihetetelen hogy idáig jutott a magyar rendőrség….közel 100 rendőr szerel le országosan! Ennek okai elgondolkoztatók! – nem mindig az anyagi problémák miatt vannak ezek a dicstelen távozások.

A helyettesitések igencsak nehezen pótólhatók. Egzisztenciális problémák, a tulórákat nem fizetik, a munkaidejük egyre jobban fokozódik. A fiataloknak nem célja már a rendőrségi munka. Nem nyit lehetőséget a felemelkedésre, a biztonságos megélhetésre, a felvett hiteleket nem tudják fizetni, a lakbér emelkedése is visszatartó elem, nem is beszélve a családalapitásról. Kénytelenek a rendőrök másodállásban munkátvállalni egyes épitkezéseken.
Sajnos én is tapasztaltam , hogy egyes kapitányok visszélnek a csillagjaikkal, nem veszik komolyan az intézkedések rohamait, vannak olyan vezetők akik visszaélnek a beosztásukkal, “megalázhatják” az állampolgárokat?

Egyre több a rendőri munka felelősége. Kérdezik a polgárok mit és min dolgozik a kapitány, és milyen utasitásokat adhat egyes közszereplőknek, vizsgálóknak s kötelezheti -e a vizsgálót egy szrd-re.

Ezek a motivációk meglovagolása házon belül nehéz – informátorunk jelezte – azért mert parancsot kell teljesitenie a vizsgálóknak, (?) ha tetszik ha nem. Az érdekek fényhullámai halványulnak. Egy ügyész irányitja… ezek a hangok terjednek…

A kapitányok – nem mindegyik- befolyásolhatják a jegyzőkönyvvek, formai-alaki megjelenéseit, hogy ezzel is kényszeritség a vizsgálót a parancs teljesitésére, (!) nehogy a bejelentőnek legyen igaza.

A visszaélések attitüdei felkorbácsolják az állampolgárok tiszteletét.

A rendőrség munkáját Magyarországon többen nem ismerik el, mert sok állampolgárnak okoztak “meglepetéseket”. Vannak olyan területek, ahol nem a vizsgáló vezeti le hanem a parancsok igénye alapján intézkedhet.

Figyelmetekbe ajánlom a Zsarugét cimű könyvet, Berkes József irása

Idézek a könyvből egy -két gondolatot

“Amikor a Kisvárosban elkezdődött a zsernyákbotrány ,és vizsgálat indult a rendőrkapitányság vezetői ellen, őt is belerántották a buliba. A “megyén” rögtön készült róla egy tudathasadásos minősités, miszerint a munkája rendben van, de az állomány előtt BM- ellenes kijelentéseket tesz.Természetesen elhamarkodottan,és persze, hogy megalapozatlanul…
A kisvárosi nevetséges rendőrvizsgálat hamar lezárult. A rendőrkapitányt- aki a rendőrségi visszaélések valóságos modelje volt- elcsapták. Jobban mondva, “fölajánlottak” neki készségesen egy állást, ő azonban megsértődött, és inkább nyugdijba ment”

Erről csak annyit, hogy hihetetlen azonosság jelent meg a mai Kisteleki Rk szinterén. A visszaélésekről már tájékoztattalak benneteket.

Az igazságság mindig az éppen uralmon lévő rendszer kategóriája.

” Előre is elnézését kérjük, hogy megzavarjuk egy halaszthatatlan ügy kivizsgálásával, de bizunk abban, hogy tud az ügyünkben segiteni. Megmenteni egy rendőrkapitányság rombadöntését”

Nyiltan leirja a szerző a rendőrségi visszéléseket , a hatalom alázatát mutatja be a kapitány.

” Egy másik eset. Zokány térségéből vontak be egy jogositványt és egy rendszámtáblát jogosan. Alighogy beértek a rendőrök, a kapitány hivatta őket, hogy adják vissza a hatósági jelzést ,a rendszámtáblát és eltávozhatnak. A többi az ő. dolga”

Ez nagyon hasonlit a Kisteleki rk vezetőjére. Ott sem engedték.- belső informátorunk jelezte- a büncselekményt elkövetőjeinek a vizsgálatát! Továbbiakban nem lehetet elérni a vizsgáló örnagyot, sem nappal, sem éjszaka, sem munkaidő alatt. Nem fogadták a telefonjainkat, (!) meglepődtem; -az e- maileinket fogadta az ügyeletük….

Irjam még

folytatjuk.
lio

www.fecsego.eu nemzetközi hirportál az EU, EP, ET média-sajtó partnere

Rusz Harry Ales Biró Ur figyelmébe ajánjuk!

ceterum censeo: Szalai kapitánynak mennie kell.

Leave a Reply 176 megnézve, 2 alkalommal mai nap |