| Mobile | RSS

Jámbor András: A Fidesz ellopná a Diákváros területét!

BELPOLITIKAKÖZÉLETFrissítve: 2021 nov 2.

Jámbor András parlamenti képviselő-jelölt és Komjáthi Imre, az MSZP alelnöke.

Az MSZP alelnöke közleményben szólította fel a Fideszt, hogy semmilyen döntést se hozzon a népszavazás előtt a Fudan Egyetemmel kapcsolatban.

Az Komjáthi Imre és Jámbor András szerint úgy tűnik, hogy a Fidesz nem lassít Fudan-ügyben, ugyanis „miután kitömte közel 14 milliárd forint értékű közvagyonnal az egyetemhez tartozó vagyonkezelő alapítványt, most már megkezdte a testület fideszes káderekkel való feltöltését is”.

A szocialisták emlékeztetik a kormányt:

az NVB átengedte Karácsony Gergely Fudan Egyetemre vonatkozó népszavazási kérdését és remélhetőleg a Kúria sem fog akadályt gördíteni a referendum elé, és így a magyarok dönthetnek arról, mit akarnak: egy gigantikus hitelből megépülő kínai elitegyetemet, vagy a mintegy 10 ezer vidéki diák lakhatását biztosító Diákvárost.

Az MSZP szerint a Fidesz szándéka világos, be akarja biztosítani magának „a Diákvárostól ellopott területet”, amelyre azonban a fiataloknak, elsősorban a vidékieknek nagy szükségük van. Úgy vélik, éppen ezért kell rákényszeríteni a kormányt a Fudan-törvény visszavonására.

Az MSZP felszólítja a Fideszt, hogy a népszavazás előtt ne hozzon semmilyen döntést a Fudan Egyetemmel kapcsolatban, ugyanis a magyar emberek fognak dönteni a Fudan sorsáról, nem az Orbán-kormány.Forrás: MTI-OS

forrás:OLKT

Leave a Reply 33 megnézve, 1 alkalommal mai nap |