| Mobile | RSS

Kiderült a döbbenetes titok, amit Orbán próbált leplezni a lakosság elől

GAZDASÁGKÖZÉLETKözzétéve 2021 nov 7.

Orbán Viktor, a IV. Budapesti Demográfiai Csúcson mond beszédet a Várkert Bazárban 2021. szeptember 23-án./Kép. MTI

Kiderült, hogy a CSOK az évtized legelképesztőbb átverése!

Az, hogy kibővítik a CSOKot, minden bizonnyal beépül majd a piaci árakbaez pedig új lendületet adhat az egyébként lassuló ingatlanpiacnak. Az ingatlan.com elemzése szerint „a mostani kilátások szerint országszerte elsősorban az 55-80 négyzetméteres, budapesti, megyeszékhelyen és a nagyobb vidéki városokban lévő lakásoknál okozhat jelentősebb növekedés a keresletben”.

Mindent kitalálnak, csak hogy ne kelljen megtörni a multik beruházási kedvét = ne kelljen növekedő pályára állítani a bérszínvonalat. Alapvetés, hogy bért nem emelünk – csakúgy mint a versenyszférában. Kapsz csuszit, szabadnapot, pénzt nem.
Lassan jegyre lesz a liszt, de pénzt akkor sem. Vegyél fel húszféle állami hitelt, pénzt a munkádért akkor sem kapsz. Nem leszel megfizetve. Az eleve alacsony béredért dolgozz még többet. Fizess 27% ÁFA-t, hatféle közterhet egyszer tizenöt éves autód után, ha örökölsz, vagy vásárolsz, vagyonszerzési illetéket (ez a legundorítóbb adó). Ez az elmúlt évek családpolitikája.

Hímezni lehet ezermilliárdokból a tv-ben, rádióban. Lakást az átlag magyar nem tud venni. Új autót sem, egy kompakt családi autó minimum 4,5-5 millió Ft, aki nem tudná, az átlag magyar családnak ez hatalmas összeg, 5-10 év alatt nem tud ennyit félretenni. Egyes gázszerelők és útszélennemhagyottcsaládok 5 perc alatt hoznak össze ennyit. De legalább nincs migráns. Se Soros. Se Simicska (az ki?). Hajrá. De pénzt akkor sem kapsz! A nyolcvanas évek végén könnyebb volt házat építeni. Ami akkor valóság volt, ma már álom.A most bejelentett, jogszabályokban még konkrétan nem részletezett intézkedések szerint a kétgyerekes családok 10 millió, a három- és a többgyerekes családok 15 millió forint kamattámogatott kölcsönt vehetnek már igénybe használt lakás vagy ház vásárlására, és megszűnik a használt lakásokra vonatkozó korábbi 35 millió forintos plafon.

Debrecenben és Győrben pedig 30 négyzetméterrel nagyobb lakásra lehetne esélyük az érintett családoknak – már ha a mostani árak nem változnának nagyot.

Azt már nem tették hozzá, hogy a csok eddig a céljával ellentétes hatást ért el: jobban drágultak az átlagos családok számára elérhető ingatlanok, mint amennyi pluszpénzt fel lehetett venni a vásárlásra, egyedül a gazdagok jártak jól.

forrás:OLKT

Leave a Reply 119 megnézve, 1 alkalommal mai nap |