| Mobile | RSS

Valaki mondja már meg a felcsúti ducsénak, hogy nem katonák kellenek a kórházakba hanem orvosok és nővérek!

BELFÖLDKÖZÉLETFrissítve: 2021 nov 3.

Orosháza, 2020. október 24. A Magyar Honvédség 37. II. Rákóczi Ferenc Mûszaki Ezredének katonája védõfelszerelést vesz fel az orosházi Vörösmarty Mihály Általános Iskolánál, mielõtt a honvédség fertõtlenít az oktatási intézményben 2020. október 24-én. Az iskolában a héten egy felsõs tanulónál igazolták a koronavírust. Két raj magas alkoholtartalmú szerrel végzi az áramtalanított iskola fertõtlenítését. A körülbelül 3 és fél órás munka során a falakat, minden belsõ felületet, elektronikai eszközt le tudnak fertõtleníti. MTI/Rosta Tibor

A honvédelmi tárca közlése szerint a fegyveresek ezúttal is megjelennek majd a rendőrjárőrök oldalán, így növelve„a lakosság biztonságérzetét”.

A Magyar Honvédség további katonákat küld a kórházakba:keddtől további 194 fővel, 75 kórházban lesznek ott a katonák, hogy segítsék a koronavírus-járvány elleni védekezés során az egészségügyi feladatok ellátását– olvasható a Honvédelmi Minisztérium közleményében.

„Felkérés alapján, november 2-ától mintegy 300 katona nyújt segítséget számos budapesti és vidéki kórházban azért, hogy tehermentesítse az egészségügyi intézmények dolgozóit. A kórházakba vezényelt katonák részt vesznek a logisztikai feladatokban, segédkeznek az érkező betegek testhőmérséklet-mérésében, a betegirányítási, betegkísérési és útbaigazítási, valamint adminisztrációs és szállítási feladatokban”– írták.

Kórházak Katonák – Magyar Honvédség

A Népszava idén júliusban számolt be arról, hogy Kásler Miklós, az emberi erőforrások miniszterének javaslatára nyolc hónapos szolgálatuk után, július elsejétől kivonták az odarendelt katonákat, illetve a rendőröket 93 egészségügyi intézményből.A mostani visszatérés mellett a HM kiemelte:„A lakosság biztonságérzetének növelése érdekében a honvédek jelenleg 48 településen működnek közre a rendőrség jelenlétfokozó járőrözési feladatainak ellátásában és folyamatosan részt vesznek a migráció elleni fellépésben, a határvédelmi feladatokban is.”A hétvégi járványügyi adatok alapján a negyedik hullámban újfent megállíthatatlannak tűnik a koronavírus terjedése.

fecsego.eu/OLKT

Leave a Reply 45 megnézve, 1 alkalommal mai nap |