| Mobile | RSS

Lesújtó ítélet: A professzor úr alaposan leiskolázta Orbánékat

2021. 11. 09. Share Facebook Twitter VK

A magyar gazdaságról is beszéltek képviselők az Országgyűlés keddi ülésén, napirend előtt.

Mellár Tamás, a Párbeszéd képviselője (magyar közgazdász, statisztikus, egyetemi tanár, a Magyar Tudományos Akadémia doktora) arról beszélt, hogy a versenyképesség szempontjából a tudásalapú társadalom, valamint a kutatás és innováció nagyon fontos, de Magyarországnak igen nagy a lemaradása a térség országaihoz képest, és az elmúlt években sem sikerült érdemi javulást elérni.

Sok felesleges dologra akadt pénz a költségvetésben, de kutatásra például nem sikerült többet költeni – mondta.

Úgy vélte, itt üt vissza, hogy a kormány az elmúlt 12 évben egészségügyre és oktatásra keveset költött, pedig a humán tőke minősége erősen függ ezektől a területektől.

Jó minőségű humán tőke nélkül nem lehet a versenyképességet javítani – magyarázta. Hozzátette: a versenyképes gazdasághoz meg kell szabadulni a Fidesz-kormánytól.

Orbán Balázs, a Miniszterelnökség parlamenti államtitkára minderre azt mondta:

2010 előtt nem a világválság miatt került bajba a magyar gazdaság, hanem azért, mert amikor még konjunktúra volt a világgazdaságban a válság előtt, Magyarországon gyakorlatilag stagnálás volt az elhibázott gazdaságpolitika miatt.

A többi visegrádi ország akkor kiugró eredményt produkált, ami miatt most is jól áll, mi pedig elveszítettük az előnyünket velük szemben – mutatott rá.

Kiemelte: 2010-ben gazdaságpolitikai fordulat következett, és most a gazdasági mutatók jól néznek ki.

Ellentétben a korábbi válságkezeléssel, amikor a humán tőkétől vontak el forrásokat, most segíteni igyekeznek az embereknek – fogalmazott.

Hozzátette: a versenyképességi fordulat garanciája a Fidesz-KDNP és az, hogy a baloldal ne tudjon visszatérni a hatalomba.

Forrás: MTI

forrás:OLKT

Leave a Reply 80 megnézve, 1 alkalommal mai nap |