| Mobile | RSS

Az EU milliók eltapsolását próbálják dokumentálni. Beszarás…Még a konyhaasztalon és a mikrón is ott van a tábla

KÖZÉLETKözzétéve 2021 nov 13.

Én is igényelek támogatást minden vasárnapi rántott húshoz, mert az erősíti a magyar identitásunkat!

A lopás még sosem volt ennyire vicces: egy projekttábla kalandjai a bácsalmási járásban

A legjobb humorcsatornák manapság nem az ódivatú kábeltévéken, de nem is a Tiktokon futnak: aki minőségi viccelődésre és vizuális szórakozásra vágyik, az jobban teszi, ha az amúgy tévészerűen elavult Facebookhoz fordul. Azon belül is magyar települések EU-pályázati projektoldalaihoz. Ezek olyan oldalak, ahol a pályázati nyertesek kötelezően dokumentálják, hogy mire költötték az elnyert EU-s és hazai közpénzeket.

Ugye, hogy ez milyen lehangolóan hangzik? Főleg, ha hozzávesszük, hogy az ilyen oldalaknak jellemzően nem olyan ígéretes neve van, hogy mondjuk „Hont András Lapjáról Kitiltottak Társasága”, hanem, olyan, hogy “TOP5.3.116BK12017000Helyi identitás és kohézió erősítése Mélykút”.

Ez való életből vett példa, nem is akármilyen.

A csábító kódszám a „Helyi identitás és kohézió erősítése” elnevezésű pályázatot takarja. A projekt a pályázat szerint arról szólna, hogy először interjúkat csinálnak helyiekkel a győztes konzorcium közigazgatási területén, aztán tartanak nagyobb, közösségi beszélgetéseket is, hogy az ezeken elhangzottak alapján helyi cselekvési terv készüljön. Mármint arról, hogy hogyan fejlesszék, erősítsék a helyi nyilvánosságot, kohéziót és identitást. Miután a kohézió már ipari pillanatragasztó módjára tapasztja össze az érintetteket, évi néhány alkalommal helyi részvételi fórumokon demonstrálják, hogy mennyire összetartó lett a közösség.

Nézzük, hogy sikerült mindez Mélykúton!

Mélykút a facebookos projektoldal tanúsága szerint különleges hely, ahol a falu mókamestere, bulikirálya és kohéziós középpontja nem egy helyi ember, sőt nem is ember, de nem is makimajom vagy beszélő papagáj, hanem az Uniós Projekttábla. Ő mindenütt jelen van, az összes eseményen, olyan hangsúlyos szerepben, mintha igazából csak az ő kedvéért rendezték volna a bulikat.

Ő tolja a vicces dumákat a csajoknak, amikor hagymapucolással erősítik a helyi identitást:

Fotó: Copyright 2014

Ő vigasztalja azt a konyhás néni identitású polgárt, aki a kohézió erősítése közben egyedül marad a hagymákkal:

Fotó: Copyright 2014

És ő az, akinek a szemén keresztül megpillanthatjuk a helyi identitás egyik letéteményesét, a kohézióerősítő nutriapörköltet:

Fotó: Copyright 2014

Ő az a tréfás kolléga, aki a céges bulin fél seggel lazán rápattan a mikróra a jó hangulat végett:

Fotó: Copyright 2014

És persze ő az a javíthatatlan kópé is, aki annyira benyom már a vasárnapi ebéd legelején, hogy végig egy rokon lánynak kell tartania két kézzel, hogy ne essen le a székről, arccal a porba:

https://444.hu/2021/11/12/a-lopas-meg-sosem-volt-ennyire-vicces-egy-projekttabla-kalandjai-a-bacsalmasi-jarasban?fbclid=IwAR2qBPDcSbVwTca4iEyTzGrMP3DpbCjnwdyekmzjGunZLtaa0S-N-AkB-Vc

fecsego.eu/OLKT

Leave a Reply 72 megnézve, 1 alkalommal mai nap |