| Mobile | RSS

Bűnügyi zár alatt lévő hotellel üzletelnek a NER nagyurai

GAZDASÁGNER-ELITZÁR ALÁ VÉTELHOTEL

Először Mészáros Lőrinchez, majd Tiborcz Istvánhoz került az a mátraházi szálloda, mely korábban a Tarsoly Csaba által vezetett Quaestor érdekeltsége volt.

nepszava.hu

SZERZŐ
PUBLIKÁLÁS DÁTUMA

2021.11.17. 08:17

Bűnügyi zár alatt van az a Kékes lábánál található wellness részleggel rendelkező 114 szobás hotel, mely évek óta a NER jeles személyiségei közt cserél gazdát

írja a 24.hu.

A portál beszámolója szerint ugyanis a szálloda eredetileg a Quaestor érdekeltsége volt, majd amikor 2015-ben kitört a brókerbotrány, akkor a rendőrség zár alá vette az épületet. Ezt követően Mészáros Lőrincék szerezték meg az ingatlant, a Magyar Turisztikai Ügynökség pedig egy 820 millió forintos támogatáshoz is hozzásegítette a hotelt. Innen pedig a Tiborcz István érdekeltségébe tartozó BDPST Group érdekeltségébe vándorolt tovább.  „Ebben az ügyben semmilyen mutatvány sem volt, ahogy a házat sem a tetőtől kezdik el építeni, itt is lépésről lépésre az alapoktól végig kellett járni a törvényes eljárás minden lépését“ – nyilatkozta a portál megkeresésére Mészáros Lőrinc bizalmasa. Csík Zoltán – aki korábban rendőrként dolgozott – azt mondta, a helyzetet, és arra jutottak, hogy az ingatlannak nem volt köze bűncselekményekhez, a korábbi tulajdonos kft. nem folyt bele az anyacég pénzügyeibe, ezért nem születhet olyan döntés, hogy elkobozzák azt. Így, miután megvásárolták a banki jelzálogot, már csak a végelszámolót kellett meggyőzni arról, hogy az uralkodó hitelező szeretné üzemeltetni vállalkozást, mert így megvédheti a jelzáloga értékét. Arról, hogy végül mennyiért sikerült megszerezni a hotelt, Csík nem nyilatkozott.

fecsego.eu/népszava.hu

Leave a Reply 57 megnézve, 1 alkalommal mai nap |