| Mobile | RSS

Januártól még brutálisabb áremelkedés várható

GAZDASÁGKÖZÉLETFrissítve: 2021 nov 14.

Zöldség és gyümölcs drágulás.

A Fidesz-kormány elhibázott politikája miatt még durvábban drágulhatnak a pékáruk jövő év elején.

A koronavírus-járvány kitörése óta folyamatosan és egyre nagyobb mértékben emelkedik az alapvető élelmiszerek ára.

Már eddig is nehéz volt megélni a folyamatos drágulás miatt, most azonban minden eddigi képzeletet felülmúló árak jönnek hétről-hétre.

brutális drágulás mögött az energiaárak növekedése áll, amit csak a lakosságnak szabályozott le a Fidesz, a cégeknek, így az élelmiszert előállító vállalkozásoknak nem.

Az élelmiszert előállító cégeknek háromszorosára nőtt az energiaár az elmúlt évben.

Erre még rátesz egy lapáttal a jövőre belengetett kampány béremelés a Fidesz részéről, ami szintén jelentősen növeli az árakat. Az élelmiszerek, azon belül is a pékáruk ára így jövőre még durvábban elszállhat. Az RTL Klub Híradójában ezt meg is erősítette Lakatos Zoltán, a Hajdú-Gabona Zrt. vezérigazgatója:

Januártól 40 százalékkal kell emelnünk a liszt átadási árát, hogy ne menjünk tönkre.

Valamiből ugyanis ki kell gazdálkodniuk a cégeknek is a brutális veszteséget, amit az elhibázott kormánypolitika, és a világszinten brutálisan emelkedő energiaárak okoznak. Valódi terveket kellene alkotni a kormánynak, amiben szépen fokozatosan emelik a béreket, hogy minden egyensúlyban maradjon.

Orbán Viktor ehelyett a ciklusok közepén magasról tesz az emberekre. Csak a lopássalstadionépítéssel és a nem létező ellenségekkel való harccal van elfoglalva. A választás előtt pár hónappal pedig szór valamit megalázó alamizsnát a nép közé, utána pedig négy évig kuss van. Ahogy ezt most is teszi a Fidesz. Ennek a levét isszuk megint a brutális áremelkedéssel.

fecsego.eu/OLKT

Leave a Reply 52 megnézve, 1 alkalommal mai nap |