| Mobile | RSS

Orbán és a vagyonért felelős már a járványügyi tartalékból is lopott 120 milliárd forintot

BELPOLITIKAKÖZÉLETKözzétéve 2021 nov 20.

Bártfai-Mager Andrea nemzeti vagyonért felelős tárca nélküli miniszter./Kép. 168ora.hu

Orbán Viktor ismét hozzányúl a Gazdaság-újraindítási programok, a rendkívüli kormányzati intézkedésekre szolgáló tartalék, illetve a Járvány Elleni Védekezés Központi Tartalék pénzeihez. A legfrissebb Magyar Közlönyben megjelent kormányhatározatban Orbán Viktor azonnali hatállyal utasította Varga Mihály pénzügyminisztert, hogycsoportosítson át 125 492 722 647 forintot. 

Ebből az irdatlan összegből több mint 120 milliárd forint jut Mager Andrea felügyelete alá: ezzel a tőkeinjekcióval alaposan kitömik a nemzeti vagyon kezeléséért felelős tárca nélküli miniszter tulajdonosi joggyakorlása alá tartozó egyéb társaságok forrásjuttatásaira, beruházásaira szánt keretet. Hogy pontosan melyek ezek az egyéb társaságok, arról nem szól a kormányhatározat.

Mager Andrea neve az elmúlt hetekben többször is felmerült. Egyrészt tisztára pucolta az MVM felsővezetését, így bekerülhetett az igazgatótanácsba több szövetségese is, másrészt ő nyújtotta be a Parlament elé azt a salátatörvényt,ami magánkézbe játszaná az állami tulajdonban álló sportlétesítményeket.

Ehhez képest aprópénz, de a Belügyminisztérium alá tartozó Alkotmányvédelmi Hivatal dologi kiadásaira is átcsoportosítottak 328,4 millió forintot.

fecsego.eu/OLKT

Leave a Reply 59 megnézve, 1 alkalommal mai nap |