| Mobile | RSS

Szlovákia a kijárási tilalmat fontolgatja

KÜLFÖLDKÖZÉLETFrissítve: 2021 nov 15.

Eduard Heger, megbízott szlovák kormányfő./Kép. Wprost

Az utóbbi napokban megugrott az érdeklődés a koronavírus elleni vakcina iránt Szlovákiában, ám ez a növekedés korántsem jelentős.

A Magyarországgal szomszédos országban a járások többsége a fekete zónába került, ez azt jelenti, hogy ezekben a körzetekben akár a kijárási tilalom is elrendelhető, mert olyan súlyos a járványhelyzet. Mindezek ellenére ez sem vett rá túl sok embert arra, hogy beoltassa magát, a vakcináért jelentkezők száma kismértékű volt.

Szeptemberben és októberben az első dózissal beoltott személyek száma alig haladta meg a napi ezret, addig múlt pénteken már 5139-en vették fel az első adagot Szlovákiában. A második dózissal oltottak száma ugyanezen a napon 2383-mal nőtt.

Az aktuális adatok azt mutatják, hogy a vírus elleni harcban egyértelműen a vakcina a leghatékonyabb eszköz. Az oltás csökkenti a súlyos lefolyás és a kórházba kerülés esélyét, valamint visszaszorítja a vírus terjedését is. Kérek mindenkit, aki még nem oltatta be magát, és van erre lehetősége, az álljon a felelősség oldalára, és védje az emberek egészségét. Köszönöm

– írta legfrissebb posztjában a szlovák miniszterelnök, Eduard Heger.

fecsego.eu/OLKT

Leave a Reply 74 megnézve, 1 alkalommal mai nap |