| Mobile | RSS

A magyar kórházak túlhajszolt dolgozói utolsó energiatartalékaikkal tartják életben az egészségügyi rendszert, na de meddig?!

EGÉSZSÉGÜGYKÖZÉLETKözzétéve 2021 nov 21.

Koronavírus

A MOK Elnökségének levele szerint, a diagnosztizált új fertőzöttek több, mint egytizede kórházi felvételre szorul, napi többszáz betegfelvétel, a már ápolt betegek számának 10%-os napi növekedése is hatalmas szám, óriási terhet, ez a mentőszolgálatra és a felvevő kórházakra – írja a penzcentrum.

Óriási erővel dolgozva is belefulladnak a betegekbe az Sürgősségi osztályok. Újabb és újabb osztályokat alakítanak át és nyitnak meg a COVID ellátáshoz.

Az intenzív osztályok is újra újabb részelegeket nyitnak , de telítődnek. Hiába van elég gép, ha a személyzet egyre fogyott az előző járvány óta. Megbetegedtek és meghaltak, kiégtek és kiléptek.

Magyarországon az ügyeleti díjakat mindmáig nem rendezték, így a túlhajszolt személyzet éjjel és hétvégén, ünnepnapokon a normál óradíjánál is kevesebbért küzd a rájuk bízott életekért. A szakdolgozói béremelés messze elmaradt mind az elvégzett munka társadalmi jelentőségétől, összességében a nagyon megérdemelttől.

fecsego.eu/OLKT

Leave a Reply 80 megnézve, 1 alkalommal mai nap |