< Böngészés > Főoldal / Alkotmánybíróság, Aktuális hírek, események, Az Európai Unió birósága, Bíróság/Ügyészség/Szegedi Ítélőtábla, EE Minisztériuma, EU Sajtószoba, Európai Unió Az Európai Unió Tanácsa, europarl.europa.eu/news/en, europarl.hu, főszerkesztő blogja, Közélet, Kultúra, Magyar Helsinki Bizottság, White House / Blog article: Negyvenezren vonultak utcára Bécsben: szélsőjobbosok vezényelték az oltásellenes tüntetést, náci karlendítést követően színes bőrűeket köpködtek

| Mobile | RSS

Negyvenezren vonultak utcára Bécsben: szélsőjobbosok vezényelték az oltásellenes tüntetést, náci karlendítést követően színes bőrűeket köpködtek

2021. nov 21. 14:01

Blikk

Csizmazia Zoltán

újságíró

Füstgránátot tartanak a koronavírus-járvány megfékezését szolgáló korlátozások ellen tüntetők Bécsben 2021. november 20-án. Alexander Schallenberg osztrák kancellár az előző napon bejelentette, hogy Ausztriában a koronavírus gyors terjedése miatt november 22-től teljes lezárást rendel el a kormány. / Fotó: MTI/AP/Lisa Leutner

Közel negyvenezren vettek részt azon a bécsi tüntetésen, amelyen az ausztriai bezárás ellen tiltakoztak az oltástagadók. Maszk szinte senkin nem volt, a rendőrséggel is összecsaptak, az osztrák lapok szerint a szélsőjobbos Szabadságpárt vezényelte a tüntetést.

Koronavírus – Legfrissebb

  • tegnap 21:46Ennyire nagy lenne a baj? További katonákat vezényelnek a kórházakba az oltási akcióhétre
  • tegnap 21:00Kemény szavak az uniós biztostól: a járvány újjáéledését főként az oltatlanok okozzák

Közel negyvenezer ember vett részt a szombati, bécsi tüntetésen, amelyen az oltásellenes tiltakozók vettek részt, szinte mindenki maszk nélkül. A felháborodott tömeg az ausztriai bezárás ellen tiltakozott. A bécsi kormány egyelőre 10 napra minden oltatlannak megtiltotta az utcára lépést, a karantén csak az élelmiszerboltok, gyógyszertára és a munkahelye látogatásának ideig vannak feloldva.

(A legfrissebb hírek itt)

Ausztriában hatvanhat százalékon áll az átoltottság, mégis súlyos számokat mutatnak a napi járványügyi adatok. Emiatt döntött így a kormány – amennyiben a szigorítás ellenére sem javulnak a statisztikák, akár meg is hosszabbíthatják a kijárási tilalmat.

Komoly feszültség is kialakult a bécsi tüntetéseken. Hiába vigyázott ezerháromszáz rendőr a rendre, az Index arról számolt be, hogy egy színes bőrű nőt és egy fejfedőt viselő társát súlyos atrocitás is ért: körbevették őket, majd náci karlendítés és heil Hitler kiáltást követően mindkettőjüket leköpték a szélsőjobbos huligánok.

Nem csak az osztrák lapok, de egy Bécs közelében élő Blikk-olvasó is elmesélte, hogy főleg a szélsőjobb oldali Szabadságpárt és annak vezetője, Herbert Kickl hívta az utcára az embereket. Informátorunk elmondta, közel négyszáz embert tartoztattak fel és igazoltattak a tüntetések kapcsán, de általánosságban higgadtak a polgárok.

„Fegyelmezett a lakosság, de azt hozzáteszem, hogy mégis kevésbé értenek egyet az emberek a kormány döntéseivel itt, mint otthon.”

fecsego.eu/Blikk

Leave a Reply 84 megnézve, 1 alkalommal mai nap |