| Mobile | RSS

Kormány-Budapest-közlekedés Schanda: véglegesítettük a budapesti tömegközlekedés költségvetési támogatásának kifizetéséről szóló szerződést    Budapest, 2021. november 29., hétfő (MTI) – A Budapesten közlekedő emberek érdekében az Innovációs és Technológiai Minisztérium véglegesítette a helyi tömegközlekedés költségvetési támogatásának kifizetéséről szóló szerződést – jelentette be a tárca parlamenti és stratégiai államtitkára hétfőn a Facebook-oldalán.

    Schanda Tamás a közösségi oldalára feltett videóban hangsúlyozta, a fővárosi önkormányzatnak nagyobb részt kellene vállalnia az agglomerációs közlekedés finanszírozásából.
    Mint mondta, a Fővárosi Közgyűlés kormánypárti frakciója is a kialakult helyzet lehető leggyorsabb megoldását sürgette.
    “A tárca a városvezetéssel változatlanul fennálló nézetkülönbségeket félretéve, megoldást keresve teremtett alkalmat a személyes találkozóval az aláírásra. Tény viszont, hogy minimális aláírási hajlandóság esetén már hosszú hónapokkal ezelőtt rendezhette volna az ügyet a fővárosi önkormányzat” – fogalmazott Schanda Tamás.
    Hozzátette, remélik, hogy az agglomerációs közlekedés kiegyensúlyozottabb kölségmegosztásáról szóló egyeztetéseket is sikerül mielőbb eredményesen lezárni, és a főváros kifizeti az állami cégeknek az általuk végzett szolgáltatás után járó összegeket.
    “Üzengetésre és akciózásra pedig kizárólag a főpolgármesternek volt szüksége ahhoz, hogy a Városháza-gate botrányról elterelje a figyelmet; arról, hogy a fővárosi önkormányzatban most maffiajutalékos rendszer működik” – mondta Schanda Tamás.


fecsego.eu/MTI

Leave a Reply 81 megnézve, 2 alkalommal mai nap |