| Mobile | RSS

Orbán össze-vissza migránsozott az új cseh kormányfőnek, azmeg kiosztott egy sallert ezért

BELPOLITIKAKÖZÉLETKözzétéve 2021 nov 30.

Orbán Viktor miniszterelnök.

Orbán Viktor levélben fejezte ki gratulációját Petr Fialának a Cseh Köztársaság miniszterelnökévé történt kinevezése alkalmából – tájékoztatta az MTI-t Havasi Bertalan, a Miniszterelnöki Sajtóiroda vezetője.

Barátnak és stratégiai partnernek tekintjük Csehországot – szögezte le levelében Orbán Viktor, kiemelve: az elmúlt évek kihívásai, például a világjárvány és a növekvő migrációs nyomás, rávilágítottak a közép-európai országok szoros együttműködésének fontosságára.

A magyar miniszterelnök kifejezte reményét, hogy cseh kollégájával tovább erősítik a kiváló kétoldalú kapcsolatokat, és kiterjesztik a széles körű együttműködést a Visegrádi Csoport (V4) keretében.

Orbán Viktor biztosította Petr Fialát, hogy Magyarország kormánya kész együttműködni egy erős tagállamokra épülő erősebb Európáért, előtérbe helyezve a stabilitás, a versenyképesség és a keresztény hagyományokon alapuló értékek tiszteletben tartását.

A cseh kormány meg nevetségesnek nevezte Orbánt ezért, amiben megjegyezték, hogy a diplomáciai gratulációban nem illik gyűlölködni.

Forrás: MTI

Leave a Reply 92 megnézve, 1 alkalommal mai nap |