| Mobile | RSS

Paks2 felelős miniszter: Félnek az oroszok a magyar választások miatt mert az ellenzék nem építené meg az atomerőművet

BELPOLITIKAKÖZÉLETKözzétéve 2021 nov 30.

ről-időre felbukkannak majd problémák.

Timur Makszimov orosz pénzügyminiszter-helyettes nyilatkozta a fentiekel a Paks II. beruházással kapcsolatban a Taszsz orosz hírügynökségnek, kifejezve ezzel aggodalmát, hogy a bővítés akár el is hasalhat a Magyarországon felmerülő politikai kockázatok miatt.

Minderről a Portfolió számolt be, cikkükben azt írják, a tárcavezető több szempontból is borúsnak ítéli a kilátásokat, tekintve, hogy közelednek a magyarországi választások, a projekt teljes megépítésének időigénye pedig még legalább 8-9 év, ilyen hosszú idő alatt pedig bármi bekövetkezhet.

Hogy mondjon valami pozitívat is, Maszimov kiemelte, hogy technikai jellegű kockázatok jelenleg nem állnak fenn, mivel birtokában vannak minden szükséges engedélynek, így az orosz beruházó megkezdheti a beruházást anélkül, hogy bármiről egyezkednie kellene.

Korábban mi is beszámoltunk róla, hogy az orosz félnél már azzal is számolnak, hogy végül semmi nem lesz a paksi bővítésből, zárt ajtók mögött pedig már olyan ötletek hangzottak el, hogy , hogy a jövőben mérnökök helyett inkább jogászokat kelle küldeni Magyarországra.

A helyzetet nem könnyítette meg az sem, hogy az őszi ellenzéki előválasztáson Dobrev Klára és a versenyfutást végül megnyerő MárkiZay Péter is élesen bírálta a projektet a jelölti vitákon.

fecsego.eu/OLKT

Leave a Reply 57 megnézve, 1 alkalommal mai nap |