| Mobile | RSS

Melegebb lehet a következő hónapokban, mint ahogy azt megszoktuk

IVÁNDI-SZABÓ BALÁZS / 24.HUTUDOMÁNYZÖLDÖVEZET

Nagy Nikoletta 2021. 12. 01. 07:23

ZÖLDÖVEZET

2021 december 01 – 11:02Greenpeace-aktivisták zavarták meg Palkovics László előadását2021 december 01 – 08:01Eltűnik a briteknél a menyét2021 december 01 – 07:23Melegebb lehet a következő hónapokban, mint ahogy azt megszoktuk2021 november 30 – 11:32Valójában nem tudni, milyen lesz az idei télMÉG TÖBB

Az átlagosnál magasabb hőmérsékletek várhatók a következő hónapokban a világ számos részén a La Niña időjárási jelenség hűtő hatása ellenére – közölte a Meteorológiai Világszervezet (WMO) az MTI szerint.

A WMO szerint a La Niña jelenség, amely ideiglenesen lehűti a Csendes-óceán középső és keleti térségének a vizét, újra megjelent és várhatóan 2022 első negyedévéig észlelhető lesz. Legutóbb 2020 augusztusa és 2021 májusa között éreztette hatását a bolygón.KAPCSOLÓDÓ

Valójában nem tudni, milyen lesz az idei télA hosszú távú előrejelzések fontosak, de nem szabad készpénznek venni őket sem.

„A jelenség hatással van a hőmérsékletekre, a csapadék mennyiségre, de szokásos hűtő hatása ellenére, valószínűleg számos térségben magasabb hőmérsékleteket eredményez. A 2020/21-ben tapasztalt hűtő hatása, amely általában a jelenség második felében érzékelhető, azt jelenti, hogy 2021 a tíz legmelegebb év egyike lesz a feljegyzések kezdete óta, és nem a legmelegebb” – olvasható Petteri Taalasnak, a szervezet főtitkárának a közleményében.

Ez egy rövid távú enyhülés, és nem fordítja vissza a globális felmelegedés hosszút távú folyamatát, nem jelenti azt, hogy vissza lehet fogni a klímaváltozás elleni lépéseket – tette hozzá.

A La Niña általában 2-7 évente jelenik meg, és széles körű hatással van az időjárásra világszerte, ellentétessel, mint az El Niño jelenség, amely melegítő hatással van az időjárásra.

A világszervezet szerint azonban a globális felmelegedés az ilyen természeti jelenségek hatásait torzítja és súlyosbítja.

Számos szárazföldi területen magasabbak lesznek a hőmérsékletek, szokatlanul meleg tél várható Ázsia északi és északkeleti részein és az Északi-sarkvidéken. Az átlagosnál melegebb lesz Észak-Amerika keleti és délkeleti részein, szinte egész Európában, valamint Egyenlítői Afrikai térségében.

A WMO szerint szokatlanul sok csapadék várható Délkelet-Ázsia egyes részein, Dél-Amerika északi térségében, míg szokatlan száraz lesz az időjárás Dél-Amerika Egyenlítő alatti térségében, Dél-Ázsia egyes részein és a Közel-Keleten.

fecsego.eu/24.hu

Leave a Reply 61 megnézve, 1 alkalommal mai nap |