| Mobile | RSS

Koronavírus-járvány/Eddig mintegy hatvan fertőzöttet mutattak ki omikron variánssal az EU 11 tagállamában

Szakemberek ugyanakkor attól tartanak, hogy a vírusmutáció már jóval szélesebb körben elterjedt a hivatalosan ismertnél.2

Eddig mintegy hatvan fertőzöttet mutattak ki a koronavírus új, omikron nevű variánsával az Európai Unió 11 tagállamában – közölte szerdán az Európai Betegségmegelőzési és Járványvédelmi Központ (ECDC).

Összesen 61 ismert eset van eddig, a legtöbb Hollandiában (16), Portugáliában (14) és Németországban (9). Dániában a helyi egészségügyi szervek legfrissebb jelentése szerint hatra emelkedett azok száma, akik szervezetében kimutatták a koronavírus omikron nevű változatát. Olaszországban négy, Svédországban és Ausztriában három-három, Belgiumban és Spanyolországban kettő-kettő, Csehországban egy, illetve a Franciaországhoz tartozó Réunion szigeten is eddig egy ismert esetről tudnak.

Szakemberek ugyanakkor attól tartanak, hogy a vírusmutáció már jóval szélesebb körben elterjedt a hivatalosan ismertnél.

Oliver Keppler, a müncheni Max von Pettenkoffer virológiai intézet vezetője szerint turisták már hetek óta terjeszthetik a potenciálisan fertőzőbb vírusváltozatot.

Eddig a vírusmutációval megfertőződött személyek egyikénél sem léptek fel súlyos tünetek, illetve ehhez köthető haláleset sem történt.

fecsego.eu/ma.hu

Leave a Reply 77 megnézve, 1 alkalommal mai nap |