| Mobile | RSS

Amerikai Népszava: Orbán tömegoszlatásra készül, felkészül a népharag leverésére is

BELPOLITIKAKÖZÉLETKözzétéve 2021 dec 4.

Kövér László, az Országgyűlés elnöke./Kép. MTI

Tanulságos és figyemlereméltóan alapos összeállítást közölt a Magyar Narancs a parlamenti házőrség fegyverarzenáljáról, annak kapcsán, hogy tömegoszlatásra is alkalmas újabb fegyvereket szereztek be, írja az Amerikai Népszava.

Ezt a fegyverarzenált érdemes összevetni az Országgyűlési Őrség törvényben meghatározott feladataival, és azonnal jogosan merül fel a kérdés, hogy mire fegyverzik fel a Kövér által felügyelt testületet. Az Országgyűlési Őrség feladata a parlamenten belüli rend biztosítása és az “Országgyűlés védelme”. De kell-e ehhez gránátvető és tömegoszlató fegyver?

Az Országgyűlési Őrségről a 2012. évi XXXVI. törvény 125. paragrafusa rendelkezik, amelynek (2) bekezdés b) pontja szerint az Országház, “valamint az abban tartózkodók biztonsága érdekében létesítménybiztosítási feladatokat lát el”. Ennél csak egyszerűbb feladatai vannak, mint a protokolláris díszelgés, a tűzvédelem és Kövér személyvédelme, belső rend fenntartása. A kérdés az, hogy az Országház védelme indokolja-e éles lőfegyverek, köztük mesterlövészpuska, géppisztolyok és gránátvető birtoklását (használatát).

Ezekre a fegyverek nyilvánvalóan nincs szükség parlamenti képviselőkkel szemben, a Kövér felügyelete alatt működő egész házőrség legfeljebb a megfélemlítésüket szolgálja.  A több mint 400 tagú fegyveres szervezet 2017-ben kapott felhatalmazást nagy tűzerejű fegyverek használatára, de az olyan „nem halálos kényszerítőeszközökből” is betáraztak, mint a bivalyerős Taser X26-sokkoló, vagy a teleszkópos taktikai rendőrbot (közkeletű nevén: vipera), írja a Magyar Narancs. 2017-ben pedig a “terrorfenyegetettségre” hivatkozva kaptak engedélyt minderre.

Terrorfenyegetés sem 2017-ben, sem előtte, sem utána nem volt Magyarországon, amely az Országházat fenyegette volna. Terrortámadást nem is lehet géppisztolyokkal és gránátvetőkkel kivédeni, mert ezek a fegyverek csak az épületet megtámadó tömeggel szemben használhatók, ilyen terrortámadás pedig nem létezik. Ezért nyilvánvaló, hogy ezeket a fegyvereket csak a magyar lakosság, ha úgy tetszik, a magyar nép ellen vethetnék be, ha az meg akarná rohamozni az Országházat. De ilyenre még nem volt példa, és értelme sem lenne. Orbán a Várban van.

Ha kizárásos alapon megállapítjuk, hogy ezeket a fegyvereket kizárólag egy népharag leverésére lehet használni, akkor felmerül a kérdés, hogy hol vannak a “szemkilövető Gyurcsány” rendőreinek gumibotjai és gumilövedékei ehhez képest? Milyen éles tűzfegyvereket és tűzerőt kész/készül bevetni Orbán egy esetleges népi lázadással szemben? A Magyar Narancs szerint a legnagyobb terrort Hadházy Ákos és más ellenzéki képviselők táblái jelentik, amelyek a szólásszabadság részei, de így is tízmilliós büntetéseket rónak ki érte. Minek akkor az éles lőfegyverek?

A Magyar Narancs felhívja a figyelmet egy lehetséges másik funkcióra is: a házőrség fegyvereivel egy katonai puccsot is meg lehetne akadályozni vagy éppen meg lehet rendezni. A frissen beszerzett eszközök közül az Accuracy AT 308 mesterlövő puska 7,62-es NATO lőszerrel használható, távcsöves precíziós fegyver, amellyel 800 méterig lehet nagy pontossággal célba találni, és a lőtávolsága megközelíti a négy kilométert. Az Országház védelmében miért kell tudni mesterlövészeknek négykilométeres távolságra ellőni?

A Magyar Narancs azt írja, hogy a házőrök a Parlament tetejéről a Margit hídon sétáló potenciális “terroristát” is le tudják szedni vele, a lövedék pedig a Puskás Arénáig repülhet. Ezek a fegyverek nemcsak katonai puccs megrendezésére, hanem egy színlelt terrortámadásra is alkalmasak, amely okot adhat rendkívüli állapot bevezetésére. Annál is inkább, hogy a komoly mentális kihívásokkal rendelkező Kövér magánhadseregének is látszó házőrség olyan más fegyvereket is birtokol, amelyeket kommandósok és a különleges szolgálatok használnak. Kik ellen akarják bevetni ezeket?

Kikre akarnak Orbánék olyan fegyverekkel lövetni, amelyek piros pontot mutatnak a célponton, hogy könnyebben el lehessen találni? Kire akarják irányítani az amerikai gyártmányú gránátvetőt, amely egy célzókás sorozatvető, s “három másodpercen belül képes kiüríteni a hatos tárat, 40 milliméteres gránátjai pedig típusuktól függően 400-800 méteren belül csapódnak be”. A gránátvető könnygázgránátokkal is rendelkezik, amely egyértelműen tömegoszlatásra alkalmas. De hol jelennek meg terroristák tömegesen?

Ezekhez vettek műanyagránátokat is, “melyek a termékleírás szerint áthatolnak üreges ajtókon, préselt falemezen”. Az emberi test kevésbé ellenálló, mint egy üreges ajtó vagy préselt falemez, ezért a műanyaggránátok halálosak is lehetnek. Mindez nem minden: “A listán szerepel viszont 16, halálosnak számító fegyver – közöttük három gépkarabély, három géppisztoly, egy sörétes puska, egy mesterlövész puska és hét pisztoly, a már említett gránátvető és persze a hozzájuk tartozó lőszerek.” Kikre akarnak lőni ezekkel?

Ismerve az Orbán-banda gátlástalanságát és mentális állapotát, a hatalom mindenáron való megtartásának szándékát, valamint a törvényes felelősségre vonástól való félelmét, nem kizárható az sem, hogy egy parlament előtti tüntetést, amelyet veszélyesnek gondolnak saját hatalmukra (és nem az Országház épületére), éles fegyverrel oszlassanak fel, és belelőjenek a tömegbe, mint 1956-ban. Megnyugtatóbb lenne, ha nem lenne a házőrség kezében erre alkalmas tűzfegyver. Magyarországon még forradalmak idején sem akart senki bemenni a parlamentbe, mert nincs miért.

Mindez arra utal, hogy Orbán ún. “nem diktatúrája”, amely egyesek szerint azért “nem diktatúra”, mert nem használ fegyveres erőszakot (mert nincs rá szüksége, a propaganda helyettesíti ezt), az egyéb eszközök mellett felkészült arra is, hogy éles lőfegyverekkel védje meg a hatalmát a magyar néppel szemben, ha az fellázadna egyszer az orbáni önkényuralom ellen. Ennek számos jelét lehet látni, ahogy az egész NER is militarizálódik, és a törvénytelen alaptörvényüket, a diktatúra alapját, képesek fegyverrel is megvédeni a néppel szemben.

Márpedig, ha Orbán továbbra se teszi lehetővé, hogy egyenlő, szabad és tisztességes választások legyenek, ahol valóban a népakarat fejeződik ki, ahol valóban van esély arra, hogy demokratikusan leváltsák a diktatúrát, akkor nem hagy más esélyt a magyaroknak, mint a népharag által fűtött lázadást. Olyan feltételeket teremtett, hogy már egymással szemben álló pártok is szövetségre lépnek egymással a leváltása érdekében, ami önmagában is a demokratikus normák korlátozása, s már egy hozzá hasonló jobboldalit jelölnek a baloldaliak, hogy semmi ne legyen akadálya ennek.

Ha ez sem lesz elég (előre megmondjuk: nem lesz elég), akkor idő kérdése, hogy mikor kerül sor olyan tüntetésekre, tiltakozásokra, amelyek követelik Orbán távozását, s ha a tömeg nem hagyja abba, fennállhat a veszélye annak, hogy bevetik (vagy valamilyen akcióra) használják ezeket a fegyvereket. Előre mondjuk, hogy a rendfenntartás célját meghaladó fegyveres erőszakra, a néppel szemben élet kioltására alkalmas, éles lőfegyverek használatára egyetlen kormánynak sincs joga. De akkor mi szükség van ezekre a fegyverekre?

via. (nepszava.us)

fecsego.eu/OLKT

Leave a Reply 120 megnézve, 1 alkalommal mai nap |