| Mobile | RSS

Nem javulnak a magyar járványadatok, sírva mondott le a kormányfő szóvivője

KÖZÉLETFrissítve: 2021 dec 11.

A negyedik hullám drámája még csak most kezdődik el igazán…

Nem javulnak a járványadatok: hétezer fölött a fertőzöttek száma, több mint 200 beteg meghalt.

Dráma és negyedik hullám: egyre romló számok

Egyre aggasztóbbak a fertőzési adatok is, és egyre több szakember mondja, hogy azonnal további szigorító intézkedéseket kellene hozni a kormánynak, ha nem akarnak még több halottat.

A magyar kormány jelenleg abban a dilemmában van, hogy vagy lezárnak, szigorítanak, és népszerűtlenné válnak a választások előtti hónapokban, vagy nem zárnak le, de ez esetben szintén a rengeteg szükségtelen halott nyomhatja rá a bélyegét a választási esélyeikre.

Az utóbbi 24 órában 7310 új fertőzöttet regisztráltak, 215 ember pedig meghalt koronavírus-fertőzésben – derül ki a központi tájékoztató oldal járványadataiból.

Ez valamivel több az előző napi adatoknál: szerdán 6849 új koronavírusos megbetegedést igazoltak, miközben 213-an meghaltak a fertőzésben, amivel 36 ezer fölé emelkedett a pandémia hazai áldozatainak száma.

Hamarosan egy új korcsoportban, az 5–11 év közötti gyermekeknél is megkezdődik az oltás Magyarországon. Erre a szülők szerda óta regisztrálhatják a gyermeküket, akiket a szokásosnál kisebb adaggal fognak beoltani.

Via. MTI

forrás:OLKT

Leave a Reply 70 megnézve, 1 alkalommal mai nap |