| Mobile | RSS

Nem várt mellékhatás lépett fel a Pfizerrel beoltott gyerekeknél

OLKT.net

KÖZÉLETFrissítve: 2021 dec 17.

Az Amerikai Betegségellenőrzési és Megelőzési Központ új beszámolót hozott nyilvánosságra.

Az Amerikai Betegségellenőrzési és Megelőzési Központ (CDC) arról számolt be csütörtökön, hogy nyolc szívizomgyulladásos esetet jelentettek eddig azoknál az 5-11 éves gyermekeknél, akiket korábban a Pfizer/BioNTech vakcinájával kezeltek – írja a Portfolio.

A CDC korábbi jelentéséből az is kiderült, hogy a gyártó vakcinájának alkalmazását követően:

  • egymillió beoltottra vetítve 69 szívizomgyulladásos esetet észleltek a 16-17 éves fiúk csoportjában.
  • A 12-15 éves fiúk csoportjában pedig 40 szívizomgyulladásos esetet jelentettek egymillió beoltottra vetítve

– írja a Reuters nyomán a lap.

Azonban a CDC nem adott még ki hivatalos közleményt azzal kapcsolatban, hogy lehet-e összefüggés a szívizomgyulladásos esetek és a Pfizer vakcinája között.

Illetve azt se közölték, hogy egyébként a nem beoltott, azonos korcsoporton belül hány főnek lett szívizomgyulladása.

Már korábban írtunk egy cikket arról, hogy nem elég csak az egyik oldalról megközelíteni egy témát, ahhoz, hogy teljes képet kapjunk, fontos lenne a többi adatot is megvizsgálni. Lehet ugyanis, hogy ugyanekkora arányban kaptak szívizomgyulladást a nem beoltottak körében is.

„Az ügynökség beszámolójából az viszont kiderült, hogy az adatok vizsgálatának idejéig az 5-11 éves korosztályban több mint 7 millió adag vakcinát adtak be, ebből 5,1 millió első adag volt és durván 2 millió második adag.

A mostani hír kapcsán érdemes megjegyezni, hogy a szívizomgyulladást (myocarditis) általában vírusfertőzés okozza, de kiválthatják különböző gyógyszerek is. A szívizomgyulladás gyakori jele és tünete a mellkasfájdalom, a fáradtság, a nehézlégzés és az abnormális pulzus” – írja a cikk.

(Kiemelt kép: Eger, 2021. december 16. Beoltanak egy lányt a Pfizer-BioNTech oltóanyaggal 2021. december 16-án. Fotó: MTI/Komka Péter)

fecsego.eu/OLKT

Leave a Reply 67 megnézve, 1 alkalommal mai nap |