| Mobile | RSS

Jakab Péter: Orbán Viktor adta meg a kilövési engedélyt

02A4458
- ab -

– AB –

Nem lepte meg a Jobbik elnökét Novák Katalin köztársasági elnöki jelölése. Orbán Viktor pártállamot épít azzal, hogy minden fontos pozícióba pártkatonát ültet – egyebek mellett erről is beszélt Jakab Péter az Mfor.hu-nak adott nagyinterjúban.

Szerinte közvetlen köztársaságielnök-választásra lesz szükség ahhoz, hogy újra a nemzet egységét megjelenítő vezető lehessen az első számú közjogi méltóság.

Polt Péter legfőbb ügyészre utalva Jakab úgy gondolja, hogy ha valakit kilenc évre kineveznek, nem biztos, hogy megfelel a jelenlegi Alaptörvénynek, mert még a fideszes Alaptörvény is tiltja a hatalom kizárólagosságára való törekvést.

Völner Pál 83 milliós sikkasztási ügye kapcsán szerinte arról kell beszélni, hogy egy országot loptak el a fideszes oligarchák és maga a miniszterelnök, illetve közvetlen környezete is érintett ebben. Völner Pál ügye csak rendszerhiba. Vele most példát statuálnak, hogy jelezzék, ebben a rendszerben illik betartani a maffiafőnök által megszabott hierarchiát. Jakab Péter szerint Orbán Viktor volt az, aki megadta a kilövési engedélyt, ugyanis elképzelhetetlen, hogy az ő tudta nélkül emelne vádat Polt Péter egy kormánytaggal szemben.

A JOGTALANUL MEGGAZDAGODOTT NER-LOVAGOKKAL SZEMBENI ELLENSZER VÉLEMÉNYE SZERINT AZ LEHET, HA MAGYARORSZÁG CSATLAKOZIK AZ EURÓPAI ÜGYÉSZSÉGHEZ. EBBEN TELJES A KONSZENZUS AZ ELLENZÉKBEN. EMELLETT FEL KELL ÁLLÍTANI EGY MAGYAR KORRUPCIÓELLENES ÜGYÉSZSÉGET IS.

A Jobbik elnöke a voksturizmusból, a billegő körzetekbe fiktív lakcímmel átköltöztetett szavazók megengedéséből azt a következtetést vonja le, hogy tizenkét év után arra készül Orbán Viktor, hogy elveszítheti a választást.

Márki-Zay Pétert kicsit önfejű, kicsit erőszakos és nem teljesen kompromisszumkész vezetőként jellemezte. Vannak olyan gondolatai, hogy nem kell konszenzussal döntést hozni, elég, ha többségi döntések születnek. Egy hatpárti összetételű összefogásban azonban nagyon fontosnak nevezte, hogy minden benne részt vevő érezhesse, a döntés az övé is. Ellenkező esetben nem minden párt fog küzdeni a döntés végrehajtásáért. 

A TÁRSADALMI SZERKEZETRŐL SZÓLVA ÚGY FOGALMAZOTT: HA VOLT IS VALAHA KÖZÉPOSZTÁLY, AZ ELTŰNT A MAI MAGYARORSZÁGRÓL.

Az elmúlt tíz évben az alacsony keresetűek és a magas keresetűek közötti szakadék megkétszereződött. A középosztály azért tűnt el, mert Orbán Viktornak nem egy erős, öntudatos, önálló cselekvésre képes középosztály megteremtése az érdeke, hanem az, hogy nyomorban és szegénységben tartsa a magyar társadalom színe-javát. Meglátása szerint akit szegénységben tartanak, azt sokkal könnyebb fenyegetni a választások előtt, akár közmunkával, akár pályázati pénzekkel. Vagy sokkal könnyebb az ő szavazatukat elnyerni akár egy zsák krumplival.

(Borítókép: Jakab Péter 2020. február 26-án. Fotó: Ajpek Orsi / Index)

fecsego.eu/index.hu

Leave a Reply 92 megnézve, 1 alkalommal mai nap |