| Mobile | RSS

Kemény lépés a kormánytól: kipöckölte a rezsicsökkentett körből a közintézményeket

aram_energia

Weinhardt Attila

Egészen kemény lépést tartalmaz az egyik friss kormányrendelet, amely gyakorlatilag kizárja a központi költségvetési szerveket és a közfeladatot ellátó intézményeket az egyetemes szolgáltatásra jogosultak köréből az árampiacon, így gyakorlatilag a szabadpiacra tereli őket jövő februártól június végéig. Pontosabban terelné, ha lenne, aki szerződik velük, de ha nem lenne szerződésük, akkor sem lehet megszűntetni az áramellátásukat, igaz az engedély nélküli áramvételezésért valószínűleg majd komoly büntetést kell fizetniük.▾

Az elszálló gáz- és áramárak nyomán november elején írtuk meg azt a sztorit, miszerint a villamosenergia törvény egyik régóta meglévő passzusa értelmében nem kell a szabadpiacon áramszerződést kötnie négy meghatározott intézményi körnek, hanem jogosultak az egyetemes szolgáltatásra, azaz a rezsicsökkentett áron, kb. 31 forint/kWh áron juthatnak hozzá az áramhoz. (A négy intézményi kör: költségvetési szerv és közfeladatot ellátó intézménye, a helyi önkormányzat és közfeladatot ellátó költségvetési intézménye, az egyházi jogi személy az általa ellátott közfeladathoz kapcsolódóan, valamint a közfeladatot ellátó alapítványi fenntartású intézmény.)

Amint rámutattunk:

EZZEL DRASZTIKUSAN KIBŐVÜLT AZ EGYETEMES SZOLGÁLTATÁSRA JOGOSULT SZERVEZETEK KÖRE, MOST VISZONT EZZEL PONT ELLENTÉTES DÖNTÉST HOZOTT MEG A KORMÁNY.▾

A 817/2021. (XII. 28.) számú kormányrendelet ugyanis most éppen ezt a törvényi passzust írja felül azzal, hogy rögzíti: “a központi költségvetési szerv és közfeladatot ellátó intézménye nem jogosult

  1. a) az egyetemes szolgáltatásra vonatkozó árképzési szabályoknak megfelelő áron az egyetemes szolgáltatóval villamosenergia-vásárlási szerződést kötni, valamint
  2. b) a végső menedékes jogintézmény keretében biztosított ellátásra.”

Ezzel gyakorlatilag egy nagyon széles intézményi kört kipöcköl a rezsicsökkentéssel védett, 31 forint körüli áron ellátásra jogosult egyetemes körből a kormány a szabadpiacra. Sőt, ezt nyomatékosítja is a következő paragrafusban, ugyanis rögzíti: „2022. február 1. napjával megszűnik az  összes központi költségvetési szerv és közfeladatot ellátó intézménye mint felhasználók és az  egyetemes szolgáltató között fennálló, az  egyetemes szolgáltatásra vonatkozó árképzési szabályoknak megfelelő áron kötött villamosenergia-vásárlási szerződés.”

A kormányrendelet december 29-től hatályos és jövő februártól szűnteti meg az egyetemes szolgáltatási szerződéseket az érintett intézményi körben. Mivel a rendelet a koronavírus-világjárvány elleni védekezésről szóló 2021. évi I. törvény hatályvesztésekor, tehát jelen tudásunk szerint 2022. június 30-án hatályát veszti, így valójában

A 2022. FEBRUÁR 1-TŐL 2022. JÚNIUS 30-IG TERJEDŐ IDŐSZAKRA KELL VALAHOGY MEGOLDANIA AZ ÉRINTETT SZEREPLŐKNEK AZ ÁRAMELLÁTÁSUKAT.

Ha nem sikerülne erre az időszakra a szabadpiacon energiakereskedővel leszerződniük (ami esélyes), akkor a következő paragrafus azt is rögzíti, hogy „a hálózati engedélyes villamosenergia-vásárlási szerződés hiánya miatt a hálózathasználatot közcélú hálózaton történő beavatkozással nem szüntetheti meg”. Magyarul: akkor sem szűntetheti meg az érintett intézményi kör áramellátását a hálózati engedélyes, ha nem sikerül kereskedővel szerződést kötniük az áramellátásra.

Ez így az ingyenebéd kategóriának tűnne, miszerint szerződés nélkül is bátran fogyaszthatnának ezek az intézmények a rendszerből. Nem árt azonban emlékeztetni arra, hogy éppen karácsony előtt szigorította meg a kormány az engedély nélküli áramvételezés büntetési tételét, miszerint „a vételezett villamos energia árát az adott hónapra vonatkozó átlagos HUPX másnapi órás piaci ár 110%-án, de legalább a  hálózati engedélyes adott évre közzétett, hálózati veszteség beszerzési átlagárán fizeti meg a hálózati engedélyesnek”.

Arra, hogy miért hozhatott az eddigi törvényi lehetőséggel szemben egy ilyen kemény lépést a kormány a központi költségvetési szervekkel és a közfeladatot ellátó intézményekkel szemben, két kézenfekvő magyarázat mutatkozik jelenleg:

  • egyrészt az elszálló energiaárak miatt a minap papíron 33 ezer kkv-val kibővítették az egyetemes szolgáltatásra jogosult cégek körét az árampiacon
  • másrészt a fenti négy intézményi kör is jogosult volt az egyetemes szolgáltatásra és így együtt ez a nagyon széles kör már túl nagy teherré válhatott az egyetemes szolgáltatóknak (áttételesen később az államkasszának), így muszáj volt szűkíteni a nem-lakossági kedvezményezettek körét.

Az érintett költségvetési szerveket és közfeladatot ellátó intézményeket persze mindez nem vigasztalja, hiszen most a friss kormányrendelet tükrében állhatnak neki áramkereskedőktől ajánlatot kérni, hogy az említett öthavi időszakra valamilyen szerződés keretében áramhoz juthassanak. Ha pedig ez mégsem sikerülne, akkor később az egekben lévő áramárak mellett kell majd büntetést fizetniük.

Az áram- és gázárak elszállásának okairól és szerteágazó hatásairól éppen ma jelent meg átfogó elemzésünk:KAPCSOLÓDÓ CIKKÜNK2021. 12. 30.

Elszabadultak a gáz- és áramárak – Emiatt még rengetegen szívják majd a fogukat

Címlapkép forrása: Getty Images

fecsego.eu/portfolio

Leave a Reply 207 megnézve, 1 alkalommal mai nap |