| Mobile | RSS

Békesi László a “Fidesz beépített árulója” Márki-Zay leváltását javasolja

KÖZÉLETFrissítve: 2021 dec 30.

Elsőként hangzik el tekintélyes baloldali személyiség részéről, hogy az elszabadult hajóágyúként funkcionáló Márki-Zay Péter több kárt csinál, mint hasznot. Békesi László azt mondja, hogy “az egyes csapatok parancsnokait vagy elbizonytalanítja utasításaival, vagy kiváltja jogos felháborodásukat, esetleg passzivitásra készteti őket. Az egyesített hadsereg erejét, biztonságát adó hátországot megosztja, demoralizálja, elkedvetleníti, kiábrándulttá teszi, cselekvőkészségét gyengíti.”

“A vezénylő tábornokot megbízó haditanács tagjai – noha látják pozícióik romlását – egyenlőre tanácstalanok és határozatlanok. Hiányzik az eltökéltség belőlük, hogy levonva a szükséges konzekvenciát, a minden téren untauglich parancsnokot leváltsa, leszerelje és tartalék állományba helyezze.”

Békesi László “vezénylő tábornoknak” nevezi Márki-Zay-t, és a leváltását javasolja

Békesi László közgazdász, volt pénzügyminiszter a Facebook oldalán elemezte az ellenzék helyzetét és a választási előkészületeket, melynek során Márki-Zay Pétert, az ellenzék miniszterelnök-jelöltjét név nélkül “vezénylő tábornoknak” nevezte, ami utalás Márki-Zay és Orbán karakterének hasonlóságára, mert mindenki tudja, hogy Orbánt nevezik a hívei “vezénylő tábornoknak”. A volt pénzügyminiszter bejegyzése azért is érdekes, mert egyértelműen amellett foglal állást, hogy Márki-Zay Pétert le kellene váltani, és helyére “egy ütőképes, hiteles hadvezért” kellene állítani.

Békesi László Márki-Zay Péterről ezt mondja: “Az egyesített ellenzéki haderő vezénylő tábornoka gyakran ellentmondásos, néha téves, sokszor pedig félreérthető parancsaival rendre megosztja a rendelkezésére álló erőket, szembe állítja a sereg jobb és bal szélén elhelyezkedő csapatokat, ádáz pozíció harcra készteti őket, így a döntő ütközetre való felkészülés helyett egymás pozícióinak elfoglalásával, gyöngítésével vannak elfoglalva.”

Békesi László személyében megvan az első tekintélyes baloldali Fidesz-ügynök, miután Márki-Zay azt mondta, hogy aki az ő leváltását javasolja, az “a Fidesz beépített “árulója”. Békesi Lászlóról kevesen gondolhatják azt, hogy “a Fidesz beépített árulója”, Márki-Zay szavai sokkal inkább őt minősítik, alátámasztják az olyan higgadt és mértékadó személyek véleményét, mint amilyen Békesi László. Az egyértelműen látszik, hogy az ellenzéki miniszterelnök-jelöltje a legteljesebb mértékben alkalmatlan a feladatára, viszont öntelt, agresszív és túlértékeli magát, megosztó személyiség.

Miután Márki-Zay Pétert már elragadta a diktátor hajlamú emberek betegsége, a feltétlen engedelmesség megkövetelése és az “árulók”, az “ügynökök” keresése, napról napra rombolja az ellenzék létező esélyeit is, egyre inkább megosztja, egymás ellen fordítja és kettészakítja az ellenzéki tábort. Ráadásul nem a baloldal és jobboldal mentén, hanem a balliberálisok között. Érdemes lenne az ellenzéki pártoknak figyelniük az olyan fajsúlyos személyiségek hangjára, mint Békesi László, akik képesek megítélni egy miniszterelnök-jelöltet és egy politikai helyzetet.

Márki-Zay Péter fenyegetései hatására a balliberálisok között már felmerült, hogy megalakítsák az “árulók pártját”, és Márki-Zay hetedik frakciójához hasonlóan jogot követeljenek maguknak egy nyolcadik frakció létrehozásához.

Amerikai Népszava

forrás/OLKT

Leave a Reply 142 megnézve, 1 alkalommal mai nap |