| Mobile | RSS

Koronavírus-járvány/Magyarországon is megjelent a flurona, az influenza és a koronavírus párosa

Az elmúlt tíz napban két olyan eset is előfordult, hogy valaki “fluronás” lett, tehát az influenzát és a koronavírust is elkapta.

betűméret

A Magyarországon vett új koronavírusos minták 78 százalékából mutatták ki az omikron variánst, eddig összesen 283 ilyen esetet találtak – mondta el Nyíri Miklós, a Neumann Labs ügyvezetője az RTL Híradónak.

Az elmúlt tíz napban két olyan eset is előfordult, hogy valaki “fluronás” lett, tehát az influenzát és a koronavírust is elkapta. Mindkét budapesti fiatal az omikron variánst kapta el. Az egyik eset még megerősítésre vár – arról, hogy a két fiatal milyen állapotban van, nem tudni.

A Nemzeti Népegészségügyi Központ folyamatosan erősíti meg a kutatók eredményeit. Nyírő hozzátette: a nemzetközi tapasztalatokhoz hasonlóan Magyarországon is gyorsan terjed az omikron. Az influenzajárvány jelenleg nem jelentős: ezer tesztből 4-5 pozitív akad. Az influenza-járvány még el sem kezdődött, és az omikron gyors terjedése miatt az ötödik hullám is valószínűsíthető – jelentette ki Nyíri Miklós a lapunkhoz eljuttatott közlemény szerint.

fecsego.eu/ma.hu

Leave a Reply 73 megnézve, 1 alkalommal mai nap |