| Mobile | RSS

Sajtóközlemény Magyarország Ügyészsége/ Az ügyészség bíróság elé állította a szerb embercsempészt – a Vas Megyei Főügyészség sajtóközleménye

2022. január 5., 10:45

A Sárvári Járási Ügyészség kedden állította bíróság elé azt az őrizetben lévő szerb állampolgárságú férfit, akit a rendőrjárőrök Vas megyében, Sárvár közelében 2022. január 2-án értek tetten, miközben kilenc szír személyt akart a magyar-osztrák határhoz szállítani.

A vád szerint a vádlott Magyarország déli határának közelében, Kisszállás térségében vette fel a szír személyeket a személygépkocsijába. A migránsok korábban illegálisan lépték át a szerb-magyar határt, ismeretlen embercsempészek segítségével. A csempészett személyek Ausztriába akartak átjutni, ezért a férfi a magyar-osztrák határ felé indult velük. A vádlott Szerbiában, egy ismeretlen személy felé fennálló, 1500 euró összegű tartozásának elengedése érdekében vállalta a szírek szállítását.

A rendőrjárőrök a 84. számú főúton, Sárvár közelében ellenőrizték a férfi által vezetett autót, majd őt a migránsokkal együtt előállították.

A Sárvári Járásbíróság az ügyészi indítvánnyal egyezően vagyoni haszonszerzés végett, az államhatár átlépéséhez több személynek segítséget nyújtva elkövetett embercsempészés bűntettében mondta ki bűnösnek az őrizetben lévő vádlottat, akit 2 év 6 hónap végrehajtandó börtönbüntetésre ítélt, és 5 évre kiutasított az ország területéről.

Az ítélet jogerős.

fecsego.eu///

Leave a Reply 41 megnézve, 1 alkalommal mai nap |