| Mobile | RSS

Sajtóközlemény Magyarország Ügyészsége/Eredményes ügyészi fellebbezés a visszaeső tolvaj ügyében – a Nógrád Megyei Főügyészség sajtóközleménye

2022. január 7., 9:01

A Balassagyarmati Törvényszék súlyosította annak a 26 éves Nógrád megyei férfinak a büntetését, aki ismerősei házából lopott, mely tettéért elsőfokon 8 hónap szabadságvesztésre ítélték.

A Salgótarjáni Járási Ügyészség 2020 decemberében emelt vádat az ügyben magánlaksértés vétsége és szabálysértési értékre dolog elleni erőszakkal elkövetett lopás vétsége miatt.

A vád szerint a férfi 2019. március 6. napján megjelent a sértett ingatlanjánál, majd a kerítésen átmászva bejutott az udvarra. A sértett otthon tartózkodó fia felszólította, hogy menjen el, a felszólítás ellenére a vádlott a teraszfeljáró üvegezett ajtajának üvegét berúgta, azon keresztül bejutott a házba, ahonnan kis idő múlva távozott.

Ugyanezen a napon a vádlott ismét megjelent a háznál, ugyanazzal a módszerrel bejutott az udvarra, majd a megrongálódott teraszajtón át bemászott a házba. A ház hálószobájának kulcsra zárt ajtaját berúgta, onnan készpénzt és egy 3 méteres kábellel rendelkező elosztós hosszabbítót tulajdonított el, majd a zsákmánnyal elhagyta a helyszínt.

A büntetett előéletű férfit a bűncselekmények elkövetéséért a Salgótarjáni Járásbíróság 8 hónap szabadságvesztésre és 2 év közügyektől eltiltás büntetésre ítélte. Az ügyészség a kiszabott büntetés súlyosításáért, míg a védelem a vádlott felmentése érdekében fellebbezett. 

A Balassagyarmati Törvényszék az ügyészi fellebbezést alaposnak tartotta és a kiszabott büntetést – figyelemmel a súlyosító körülmények számbeli fölényére, valamint arra, hogy a férfi különös visszaesőként követte el cselekményét – 2 év börtönbüntetésre és 2 év közügyektől eltiltásra változtatta meg.

Az ítélet jogerős. 

fecsego.eu/Magyarország Ügyészsége

Leave a Reply 137 megnézve, 1 alkalommal mai nap |