| Mobile | RSS

Márki-Zay Péter letépte láncait és beszél, beszél tovább…

MZP otthon azt csinál, amit akar. Vasárnap este például bejelentkezik egy ocsmány könyvespolc elől a Facebookra, körülbelül 1000 (ezer) híve, meg néhány mazochista pedig meghallgatja. Majd a mazochisták az ország tudomására hozzák, hogy az ellenzék miniszterelnök-jelöltje miket beszél össze meg vissza. Nem leplezik rémületüket, mert a jelöltjük olyan lendülettel esik neki védett társadalmi kisebbségeknek, hogy csak na. Gyakorlatilag nincs egy vállalható mondata, igaz semmi másról sem. Szegény P. Judit meg tudja, hogy ez nem jött össze. És nem is fog, ha nincs bekötve a szája, akkor ugyanis MZP beszél.

Egy pillanatra rémületbe estünk, hogy megfosztanak minket a kedvenc szórakozásunktól, és MZP elnémul. Elnémíttatik Gyurcsány keze által. Nem bíztunk eléggé ebben a váteszben, azt hittük egy Ferenc által küldött szőke nő elnémíthatja. Egyszer-egyszer talán, de véglegesen bizonyosan nem.

Én magam csak az első két percet bírtam ki a tegnap esti MZP-ből, hogy aztán megnyugodva kapcsoljak el, az első pár mondatból lehetett ugyanis tudni, hogy kommunikációs tanácsadó a környéken sincs, a szövegírók is pihennek vasárnap. Minden megy tovább a maga útján, lesz egy kis melegezés, zsidózás, meleg zsidózás. Mintha Péternek senki nem szólt volna, hogy valami nem stimmelt korábban.

Mondjuk lehetett sejteni, hogy falra hányt borsó, nála nincs szövegkörnyezet, amiből ki lehetne ragadni, logikai összefüggés, amire lehetne hivatkozni, koherencia, amit el lehetne várni. Mondatsaláta, jóindulattal, mert némelykor szósaláta is.

Azt meg lehetett sejteni, hogy akik végigszenvedik a tegnap esti műsort, még azelőtt kiposztolják a lényeget, mielőtt álomba sírnák magukat. Nem jó manapság ellenzéki értelmiséginek lenni. Mondjuk pártelnöknek sem. Hallott valaki mostanában Donáth Annáról, mindenféle társelnökökről, például Tóth Bertalanról? Fekete-Győr elvileg ötödik a listán és már a babás képei sem futnak be karriert. A második-harmadik vonal is olyan messze áll tőle a kötelező megjelenéseken, hogy járványügyileg is minden stimmeljen. Jakab Péter meg kiéli a bosszúvágyát, amiért MZP kiszorította a második fordulóból. És mi van Klárával? Még a végén elfelejtik a bizonytalan szavazók és esetleg nem lesznek kellően bizonytalanok, amikor kell.

Lassan január közepe van, nincs kész az ellenzéki közös lista, gyakorlatilag nincs kampány, az ellenzék beszélő fejei, az ügyi-fogyi lista még rosszabb alakokat vonultat fel, mint a csúcsjelölt, mert őket még a karizma paródiájának aurája sem lengi körbe. Ha ezek az emberek miniszter- és államtitkár-jelöltek, akkor még nagyobb a baj.

Ezek az emberek ugyanis a negyedik vonalból jönnek és az MZP fejében lévő zűr kifejezésére alkalmasak egyedül. Kivéve Fleck Zoltánt, aki Dobrev Klára hivatkozási pontja is volt a majdani vörösterror jogi megalapozásának tekintetében.

MZP október óta legalább kétszáz (kétszáz) olyan mondatott mondott, amibe egyenként bele kellett volna buknia. Korábbi politikai pályafutása során pedig még több száz olyat, amivel szintén egyenként ki lehet csukódni a demokratikus közéletből vagy a pszichiátriai betegségekkel nem rendelkező személyek köréből. Elég lenne az ellenzéki politikusoknak megnézni azt, hogy a jobboldal milyen jól szórakozik a jelöltjükön. Ez azért az igazi közvélemény-kutatási adatokkal együtt el kellene, hogy gondolkoztassa őket, ennél minden jobb.

Január 10-én délután megint ott vagyunk, hogy MZP-t csupán a tegnapi előadása alapján ki kellene rúgnia az ellenzéki pártoknak.

Nem csak a deklarált, de általuk soha be nem tartott elveikkel megy szembe, hanem az elemi kampányszabályokkal is. Semmiféle ellenzéki kampány nincs, csak a törzsszavazóikat hergelik üzemszerűen. Az országos listán még össze sem vesztek. A választók fele az anyagi helyzetének romlását várja egy esetleges baloldali győzelemtől. Javulásra alig több mint tíz százaléknyi fanatikus számít. Mindezt úgy, hogy nyár óta elvileg az ellenzékről szól a közélet és a Fidesz még el sem kezdte a kampányt. És a pénzt még meg sem kapták a választók, az adócsökkentés, visszatérítés még oda sem ért.

MZP tulajdonképpen egy paródia. Ez ma reggelre drámaian tudatosult mindenkiben, aki még remélte, hogy valahogy megregulázzák, és el lehet vele bicegni a választásokig. MZP miniszterelnök-jelöltsége nem csak a normális magyar emberek számára sértő, hanem a baloldaliak számára egyenesen megalázó is. A Jobbikkal már egyszer arcul csapott magyar ellenzékit most azzal alázzák meg, hogy egy futóbolondra kellene szavaznia. Az MZP megszólalásai kapcsán érzett szekunder szégyen a Mi Hazánkat és Kutyapártot a parlamentbe repítheti, és nem mellesleg rengeteg ellenzéki szavazót otthon is tarthat a szavazás napján.

A magyar ellenzék és annak hat-hétszázezer törzsszavazója csak ennyire, egy MZP-nyire becsüli Magyarországot, a hazáját. Szégyen.

fecsego.eu//

Ki ette meg a misszionáriust?

Média- és hírszolgáltató

Leave a Reply 192 megnézve, 1 alkalommal mai nap |