| Mobile | RSS

Bill Gates szexuális zaklatási ügyét is kivizsgáltatja a Microsoft

KÜLFÖLDBILL GATESSZEXUÁLIS ZAKLATÁSOKMICROSOFTVIZSGÁLAT

Külsős ügyvédek a társaság igazgatótanácsának és felsővezetésének tagjait érintő valamennyi hasonló vádat górcső alá vesznek.

nepszava.hu

SZERZŐ
PUBLIKÁLÁS DÁTUMA

2022.01.14. 16:52

KÜLDÉS LEVÉLBENLINK MÁSOLÁSA

A Microsoft igazgatótanácsa bejelentette, hogy külső ügyvédi iroda segítségét kéri a vállalaton belül felmerült szexuális zaklatásos ügyek kivizsgálásában. Sajtóközleményük szerint az Arent Fox nevű iroda a szexuális zaklatásra és a nemi megkülönböztetésre vonatkozó ügyek felülvizsgálatát fogja elvégezni – írja a Business Insider, amerikai pénzügyi és üzleti hírportál.

A cél az, hogy az Arent Fox jelentésben foglalja össze a Microsoft igazgatótanácsának tagjai és a felső vezetés ellen megfogalmazott zaklatási vádakat. A közlemény szerint ez tartalmazza majd Bill Gates ügyét is.Emlékeztettek, a The Wall Street Journal 2021 májusában számolt be arról, hogy 2019-ben vizsgálatot indítottak Bill Gates ellen, miután a cég egyik alkalmazottja azt állította, hogy az alapító szexuálisan zaklatta még 2000-ben. Gates a vizsgálat lezárása előtt, 2020-ban lemondott a Microsoft igazgatótanácsi tagságáról, de szóvivője az Insidernek azt mondta, ez semmilyen módon nem kapcsolódik az ügyhöz. A Népszava is beszámolt arról, hogy még tavaly tavasszal derült ki: Bill Gates és felesége válik, egyebek mellett azért, mert a világ egyik leggazdagabb embere többször találkozott Jeffrey Epsteinnel, akit embercsempészet és szexuális bűncselekmények miatt ítéltek el.    A Micrososft igazgatótanácsa közölte, az Arent Fox vizsgálata nyomán készülő jelentést idén tavasszal tervezik nyilvánosságra hozni. (A 444 nyomán) 

fecsego.eu/népszava.hu

Leave a Reply 45 megnézve, 4 alkalommal mai nap |