< Böngészés > Főoldal / Alkotmánybíróság, Aktuális hírek, események, Az Európai Unió birósága, Bíróság/Ügyészség/Szegedi Ítélőtábla, EE Minisztériuma, Életképek/bulvár, EU Sajtószoba, Európai Unió Az Európai Unió Tanácsa, europarl.europa.eu/news/en, europarl.hu, Fecsegő hírek, Fogyasztóvédelem, főszerkesztő blogja, Közélet, Kultúra, Magyar Helsinki Bizottság, Szegedi Törvényszék, White House / Blog article: Oláh László István főszerkesztő barátomnak/A héten elindult az EzaLényeg 80 NAP ALATT A NER KÖRÜL című sorozata, melynek előkészületeiről e hírlevél feliratkozóin kívül eddig senki sem tudott.

| Mobile | RSS

Oláh László István főszerkesztő barátomnak/A héten elindult az EzaLényeg 80 NAP ALATT A NER KÖRÜL című sorozata, melynek előkészületeiről e hírlevél feliratkozóin kívül eddig senki sem tudott.

Kedves Olvasóm!

A héten elindult az EzaLényeg 80 NAP ALATT A NER KÖRÜL című sorozata, melynek előkészületeiről e hírlevél feliratkozóin kívül eddig senki sem tudott. Ahogy ígértem, péntekenként mindig előre elküldöm a következő részt, így szintén feliratkozóim olvashatják elsőként. Ha van olyan ismerősöd, aki szerinted örülne egy ilyen hírlevélnek, nyugodtan továbbítsd neki a levél alján található feliratkozási linket.

Íme, a holnap megjelenő rész.

80 nap alatt a NER körül – 3 millió magyar megtakarítását lopta el Orbán

Tizenkét évvel ezelőtt hárommillió magyar magánnyugdíjpénztári számlájára tette rá a kezét a Fidesz. A most dolgozó magyar emberek jelentős részének azonnal kinyílik a bicsak a zsebébe, ha azt mondjuk magánnyugdíjpénztár. Na nem azért, mert ez olyan rossz dolog lenne. De őket egytől-egyig arra az időszakra emlékezteti ez a szó, amikor a Fidesz-kormány erőszakkal vette el a megtakarításaikat 2010 őszén.

Minden dolgozó magyar fizet azért az államnak, hogy idős korában majd kapjon nyugdíjat. Csak hogy a dolgozók száma egyre kevesebb, a nyugdíjasoké pedig egyre több. Márpedig a befizetett pénzt az állam nem teszi el, hanem az éppen akkor nyugdíjasok kapják meg.

A rendszer tehát nem fenntartható. Ezért találták ki 1998-ban, hogy a befizetett pénznek csak az egyik része megy a fent leírt állami rendszerbe. A másik részét mindenkinek KÖTELEZŐEN egy magánnyugdíjpénztárba kell helyeznie. Hogy melyikbe, azt mindenki maga dönthette el.

Így az emberek tulajdonképpen saját maguknak kezdtek el félretenni a nyugdíjas évekre, ami hosszú távon is fenntartható lett volna. De csak volna… Hiszen tizenkét év után a frissen hatalomra került Orbánék olyan törvényt hoztak, amivel kötelezően visszakényszerítették az embereket az állami nyugdíjrendszerbe.

Orbán azzal is megfenyegette a magyarokat, hogy aki nem lép vissza az állami rendszerbe, az nem kap nyugdíjat.

Márpedig addigra 3 millió embernek, összesen több mint háromezer milliárd forintja volt a magánnyugdíjpénztárakban. A fenyegetés pedig hatott: Mindössze 100 ezren nem léptek vissza az állami nyugdíjrendszerbe, a fenyegetések ellenére sem. A többiek igen. Így majdnem háromezer milliárd forint landolt az államkasszában.

Amit rögtön elköltöttek a költségvetési hiány és az államadósság csökkentésére. Vagyis szó szerint behajították a kandallóba, hiszen az államadósság azóta rekordszinten van. Köszönhetően a harmatgyenge forintnak. Hárommillió ember dolgozott ezért a pénzért 12 éven át, hogy aztán a kormány egy szempillantás alatt beleöntse a kályhába. Egy újabb rétege a magyar társadalomnak, amit kisemmizett a Fidesz. Ez volt az évszázad eddigi legnagyobb magyar lenyúlása, ahol magyar lopott magyartól. Ráadásul teljesen fölöslegesen!     

Akik a magánnyugdíjpénztárakban maradtak, azok viszont jól jártak: az elmúlt 10 évben átlagosan 1,5 millió forinttal nőtt a megtakarításuk.

A végeredmény egy teljesen fenntarthatatlan nyugdíjrendszer, ami előbb-utóbb össze fog omlani. És háromezer milliárd forintnyit megtakarítás eltűnése, amit fölöslegesen égetett el a Fidesz.

Hamarosan újra jelentkezem. Addig is jó egészséget és sok szerencsét kívánok!

Üdvözlettel,

Zentai András főszerkesztő

EzaLényeg.hu

Leave a Reply 28 megnézve, 6 alkalommal mai nap |