| Mobile | RSS

Pártok-MSZP MSZP: 17 százalékkal nőtt a több mint egy éve munkát keresők száma    Budapest, 2022. január 15., szombat (MTI) – A koronavírus-járvány következtében Magyarországon 17 százalékkal nőtt a több mint egy éve munkát keresők száma – mondta az MSZP elnökhelyettese szombaton, a Facebookon közvetített sajtótájékoztatón.

    Komjáthi Imre úgy fogalmazott, “hazug kormányzati propagandával nem lehet elfedni a valóságot”, vagyis azt, hogy Magyarország nem előre megy, hanem hátra.
    A szocialista politikus szerint ezt mutatja, hogy a kormány korábban 9 hónapról 3 hónapra csökkentette az álláskeresési járadékot.
    Az MSZP elnökhelyettese azt kérte a választóktól, hogy aláírásukkal támogassák az ellenzéknek az álláskeresési járadék kiterjesztésére vonatkozó népszavazási kezdeményezését.
    Berki Sándor, a Párbeszéd kisebbségi és etnikai referense azt mondta: Magyarországon jelenleg 240 ezer ember kap álláskeresési járadékot, de három hónap alatt – különösen vidéken – általában nem lehet új munkahelyet találni.


fecsego.eu/MTI

Leave a Reply 50 megnézve, 1 alkalommal mai nap |