| Mobile | RSS

Bolgár kamion/Vietnami embercsempészt ítéltek börtönre Belgiumban az essexi “halálkamion” ügyében

A férfi vezető szerepet játszott a 39 migráns halálával végződött embercsempészetben 2019 októberében.2

Az embercsempészetért kiróható legsúlyosabb, tizenöt évi börtönbüntetésre ítélte a bruges-i büntetőbíróság szerdán az úgynevezett essexi “halálkamion” ügyében azt a 45 éves vietnami férfit, aki vezető szerepet játszott a 39 migráns halálával végződött embercsempészetben 2019 októberében – közölte a La Libre Belgique című francia nyelvű belga napilap szerdán.

A délkelet-angliai Essex megyében 2019. október 23-án egy bolgár rendszámú hűtőkamionban harminckilenc olyan vietnami holttestére találták rá, aki illegális bevándorlók Nagy-Britanniába csempészését szervező nemzetközi hálózat áldozata lett. A 15 és 44 év közötti emberek megfulladtak a raktérben.

A bruges-i büntetőbíróság szerdai tájékoztatása szerint a vietnami embercsempész – akinek a börtönbüntetés mellett közel egymillió eurós pénzbírságot is fizetnie kell – bűnszervezetet tartott fenn. A szervezett bűnözői csoport legkevesebb 115 illegális bevándorló számára tette lehetővé – belgiumi és franciaországi átutazással -, hogy az Egyesült Királyságba jusson 2018 szeptemberétől.

A 2019-es esetet követően a brüsszeli és párizsi házkutatások során 26 embert állítottak elő. Közülük 22 esetében szintén ítélet született szerdán. A vietnami vagy vietnami származású, belga állampolgárságú vádlottakra egytől tíz évig terjedő szabadságvesztést szabtak ki.

fecsego.eu/ma,hu

Leave a Reply 63 megnézve, 1 alkalommal mai nap |