| Mobile | RSS

Legfontosabb fegyverét veszítheti el Orbán – Emiatt a választást is elbukhatja!

Írta G. Kovács Károly -2022-01-21   

Év elején robbantak ki a kazahsztáni tüntetések a megélhetési árak brutális emelkedése miatt, melyet a helyi rendfenntartó erők erőszakkal próbáltak megfékezni.

Miután az elnök parancsba adta a hadseregnek, hogy figyelmeztetés nélkül lőjenek a tüntetőkre, már több halálos áldozata is volt a zavargásoknak.

A tüntetőkkel szembeni agresszív és brutális fellépést az unió külügyminiszterei elítélték, azonban volt egy, aki nem teljesen értett egyet a többséggel. Szijjártó Péter múlthéten egy videóban arról beszélt, hogy

“KAZAHSZTÁNBAN MEGPRÓBÁLTÁK MEGDÖNTENI AZ ALKOTMÁNYOS RENDET, ÉS EGY JÓL KOORDINÁLT AKCIÓ KERETÉBEN TÁMADTÁK MEG MAGÁT A KAZAH ÁLLAMOT”,

illetve azt is hozzátette, hogy Orbán Viktor beszélt Kaszim-Zsomart Tokajev kazah elnökkel, és együttérzését fejezte ki neki, valamint felajánlotta Magyarország segítségét.

Ezt követően a héten tartották meg azt a fontos szavazást az Európai Parlamentben, ahol az EP-képviselők egy állásfoglalást fogadtak el, melyben határozottan elítélték azt, ahogy a kazah hatóságok kezelték a január 2-án kirobbant zavargásokat.

A határozat elfogadását végül 589 képviselő támogatta, 35-en ellene szavaztak és 47-en tartózkodtak. Az Eurológus cikke kiemeli, hogy a Fidesz és a KDNP képviselői egyik kategóriába sem voltak sorolhatók, mivel csak azért, hogy ne kelljen állást foglalniuk a kérdésben,

GYÁVA MÓD EL SE MENTEK A SZAVAZÁSRA!

A távolmaradás a kormánypártiak szempontjából érthető: ha támogatják az EU állásfoglalását, akkor nyíltan szembe mennek egyik szövetségesükkel, a kazah állammal, ha elutasítják vagy tartózkodnak, akkor pedig a nyugati, demokratikus államokkal kerülhetnek konfliktusba!

De pont ez a távolmaradás az, amivel Orbánék a legnagyobb hibát követték el!

A Fidesz 2006 óta folyamatosan a felszínen tartja az akkori magyarországi zavargásokat, melyben a Gyurcsány-kormány felelősségét helyezik előtérbe. Orbánék határozottan elítélik, hogy a macskakövekkel, vas rudakkal és Molotov-koktéllal dobáló felhergelt tömeget a rendőrség vízágyúval, könnygázzal és gumilövedékkel oszlatta,

AZONBAN AZ ÉLES LŐSZERT HASZNÁLÓ ÉS HALÁLOS ÁLDOZATOKKAL JÁRÓ KAZAH ESEMÉNYEK ELÍTÉLÉSÉTŐL TÁVOL MARADNAK!

Ez lényegében kicsavarhatja a kormány kezéből azt a fegyvert, mely jelenleg még mindig hatalmas felháborodást tud kiváltani a kormánypárti szavazók körében, a saját érdekeiket, a Türk Tanáccsal fenntartott jó viszonyukat előbbre valónak tartják, mint az erőszak elítélését!

fecsego.eu/OLKT

Leave a Reply 57 megnézve, 1 alkalommal mai nap |