| Mobile | RSS

Indul a Fidesz új magánhadserege!

BELPOLITIKAKÖZÉLETKözzétéve 2022 jan 22.

Budapest, 2020. május 13. Németh Szilárd, a Honvédelmi Minisztérium parlamenti államtitkára sajtótájékoztatót tart a Petõfi Laktanyában a Vitéz Szurmay Sándor Budapest Helyõrség Dandárnál 2020. május 13-án. Mellette Mergancz Sándor dandártábornok, az MH Katonai Rendészeti Központ parancsnoka (b) és Mudra József ezredes, az MH vitéz Szurmay Sándor Budapest Helyõrség Dandár (MH BHD) dandárparancsnok-helyettese (b2). A Magyar Honvédség a toborzóirodáin és az interneten is vár mindenkit, aki a haza szolgálatát választja. Itt biztos munkahelyet, biztos életpályát találnak majd – mondta Németh Szilárd. MTI/Koszticsák Szilárd

Korábban az Index is beszámolt arról, hogy már ezer ember jelentkezett abba magánhadseregbe (PMC), amely nemzetközi színtéren szeretné megméretni magát.

Az alapító, a pályafutását a Magyar Honvédségnél megkezdő Bagjos Richárd akkor leszögezte: kivétel nélkül szakmai múlttal rendelkező embereket toboroznak, akik korábban a készenléti rendőrség és a büntetés-végrehajtás állományában működtek.

A katonai vállalkozás személyi állománya azóta is folyamatosan bővül, a felszerelések mellett pedig az egység neve is megvan már.

Bagjos Richárd a Portfolio érdeklődésére elárulta, hogy valóban egy katonai magánvállalkozáshoz toborzott embereket Magyarországon, a cég ugyanakkor nem magyar, az állomány tagjait viszont magyar szakemberek alkotják.

A cikkből kiderül, hogy az alakuló magánhadseregbe eddig 1017-en jelentkeztek, akik mind olyan szakemberek, akikkel a várható megbízások részleteiről és a konkrét feladatokról is egyeztettek.

Bagjos Richárd elmondása szerint közülük 600 emberrel hamar meg tudnák kötni a szerződéseket, akik rövid időn belül útnak is tudnának indulni, amennyiben a helyzet azt megkívánná.

A toborzás lebonyolításában egy volt terrorelhárító, egy volt rendőr és egy volt katonai elhárító is segít az alapítónak, aki úgy látja: a jelöltek fontos szempont volt a döntés meghozat, hogy mindannyian 3-5 ezer dolláros fizetésről szóló ajánlatot kaptak.

Bagjos Richárd azt is megjegyezte, hogy a vállalkozáshoz nem csak lövészeket keresett, hanem tolmácsokat, rádiósokat, tűzoltókat, járművezetőket, egészségügyi- és IT-szakembereket, valamint két online kapcsolattartót is

Hozzátette: az összeszokást elősegítő tréningek nyáron kezdődnek, a jelentkezők mintegy 88 százaléka pedig fegyveres pozíciót jelölt meg.

A vállalat a Falcons Forces nevet fogja majd viselni, és várhatóan az év végén kezdi meg a működését, és ekkora lesz ismert a pontos tulajdonosi struktúra is. Bagjos Richárd a Portfolionak annyit elárult, hogy a többségi tulajdonos egy emírségekbeli központtal működő magánbiztonsági cég lesz.

fecsego.eu/OLKT

Leave a Reply 166 megnézve, 1 alkalommal mai nap |