| Mobile | RSS

Oláh László István főszerkesztő Barátomnak/ A főszerkesztő levele 54. [EXKLUZÍV TARTALOMMAL]

A főszerkesztő levele 54. [EXKLUZÍV TARTALOMMAL] 

Kedves Olvasóm!

Hihetetlenül pozitív hír érkezett: az ellenzéki összefogás működik, mégpedig nemcsak a politikai kommunikáció szintjén, hanem az együtt elvégzett valós munka szintjén is. 470 ezer aláírás – ennyit gyűjtöttek össze az ellenzéki pártok pár hét alatt. Ez hatalmas munka volt, a teljesítmény óriási, és a siker mindenkinek erős üzenetet küld. Márki-Zay Péter olyan miniszterelnök-jelölt, aki a zászlaja alá képes nagyon sokféle embert felsorakoztatni. Nemcsak a választópolgárok százezreit. Politikai döntéshozókat, pártaktivistákat, civileket, fiatalokat, időseket – mindenki egy cél érdekében fog össze, csak így lehet célt érni.

Az összefogás tehát működik, ütőképes aktivistagárdával rendelkezik, felállt a gépezet, amely sikerre viszi majd az Egységben Magyarországért kampányát. Mindez azt is jelenti, hogy komoly kihívója akadt Orbán Viktornak. Ő pedig nem ostoba ember, pontosan tudja ezt. Éppen ezért mindent be fog vetni, ami csak akad a fegyvertárában. Fel kell készülnünk, és vigyáznunk kell egymásra! Jönnek majd a hazugságok, a lejáratás, a félinformációk félremagyarázása, a gyűlöletpropaganda és az elhallgatás, a megfélemlítés és a jogi trükközés. Jönnek majd mindennel. Nem szabad félnünk.

Nem félhetünk, mert nálunk az igazság, és nem félünk, mert erősek vagyunk. Erősek és egységesek. Komolyak az esélyeink. Mindezt bizonyítja a csaknem félmillió aláírás, amit lehetetlen helyzetben, ünnepek alatt, borzalmas időjárási viszonyok, megtépázott erőforrások és a világjárvány közepette sikerült összegyűjteni. Amelyik csapat erre képes volt, az csodát tehet. Fog is.

Kedves Olvasóm!

Ezt a választást nem lehet úgy megnyerni, hogy nem hisszük el, hogy képesek vagyunk rá. Mert ez a választás nem a televíziós vitákban, az óriásplakátokon vagy az interneten dől el. Ez a választás a fejekben dől el. Ezt a választást a lelkekben lehet megnyerni. Mindenki, már a fideszesek nagy része is a fejével tudja és a lelkében érzi, hogy nem mehet tovább az, amit Orbán Viktor tesz a hazánkkal. Ennek véget kell vetni. És ha elég sokan elhisszük egymásnak, hogy meg tudjuk csinálni, akkor meg is lehet csinálni. Teljesen mindegy, mennyi gyűlöletet önt ránk Orbán a csicskalapjaiból, nem számít, milyen rémségeket állít a propagandaoldalain és az sem érdekes, mennyit hazudnak a közpénzből fizetett megmondóemberei a videóikban. Lehúzhatja a vécén az összes kék óriásplakátját, csak el ne duguljon, mert még feljön a szar!

Nem sokkal több van már csak hátra, mint két hónap. Ez alatt az idő alatt mindenkinek meg kell értenie, hogy olyan alkalom van most, ami még nem volt 2010. óta. Hogy ez nemcsak egy sima választás, sokkal nagyobb a tétje. És azt is meg kell érteni, hogy erősek vagyunk. Ha hiszünk magunkban, és másoknak is elmondjuk, hogy bízzunk a saját erőnkben, senki sem állíthatja meg az összefogást: nem a pártokét, a magyar emberekét, akik kezükbe veszik a sorsukat.

Jó egészséget, sok szerencsét kívánok!

Üdvözlettel,

Zentai András főszerkesztő,

EzaLényeg.hu

** EXKLUZÍV: HOLNAP MEGJELENŐ CIKK **

80 nap alatt a NER körül: a trafikok lenyúlása – nagy dohány

Több tízezer embert tettek tönkre csak azért, hogy Lázár János bukott miniszter haverjai és a Fidesz-csicskák jól keressenek.

Az elmúlt tizenkét évben megszokhattuk, hogy a Fidesz egész piaci ágakat tarol le, ha éppen olyan kedvükben vannak. Hoznak egy törvényt, amivel ellehetetlenítik azokat az embereket, akik az adott ágazatban dolgoznak, aztán újra osztják a pozíciókat és a nyereséget a saját haverjaik között.

Nevezhetnének ezt trafikmutyi-modellnek is. Ezt a módszert ugyanis szűk tíz évvel ezelőtt járatták be Lázár Jánosék, amikor a teljes magyar dohánypiacot újra osztották – a haveroknak.A Fidesz-kormány 2012-ben fogadta el a teljes dohányszektort újraosztó törvényt, amit Lázár János adott be a parlament elé. Utólag az is kiderült, hogy az egyik nagy dohányipari cég vezetőjének a gépén születhetett az iromány (a törvény Brüsszelbe elküldött verziója „Sánta János” felhasználó számítógépén született, a név megegyezik a dohányipari óriáscég, a Continental vezetőjének nevével).

Az új trafikrendszerben csak állami pályázatok útján kiosztott trafikok működhetnek az országban. A korábbi 38 ezerről pedig 6 ezerre csökkent a dohányterméket árusító helyek száma (az árusítható termékek körét idővel kibővítették, így alkoholt, üdítőket és sok mást is árulhatnak már a trafikosok, akik így lényegében egy állami hátszelű vegyesboltot kaptak).

A trafikpályázatokat mindenütt elsöprő többségben fideszesek nyerték meg. Sokan 4-5 trafikot kaptak úgy, hogy korábban sohasem üzemeltettek hasonló üzleteket, a régi trafikosok pedig hoppon maradtak.

A trükközésre fekete-fehér bizonyítékot Hadházy Ákos szolgáltatott, aki szekszárdi önkormányzati képviselőként vette fel, ahogy a helyi fideszes képviselők a trafikok elosztásáról beszélgetnek.

Aki az ellenzékre szavazott, az kimaradt, aki jófideszes volt, az akár 5 trafikot is kaphatott. Ez volt az országos recept.Különösen kirívó volt a Rogán Antal felügyelte ötödik kerület, ahol a koncessziók több mint fele Rogán időközben elhíresült Pasa parki szomszédjának érdekkörébe került. Az Auchan áruházak mellett pedig Mészáros Lőrinc környezetének tagjai üzemeltetik a trafikokat.

2013. július 1-én nyithattak ki az új „nemzeti dohányboltok”. Nem sokkal később pedig Lázár János kezdeményezte a dohányipari árrés megemelését 10%-ra. Csak azért, hogy még többet kereshessenek a haverok.

Az igazán nagy „dohányt” azonban az Országos Dohányellátó Kft. teheti zsebre. A trafikmutyi óta ugyanis a boltok csak ettől a cégtől szerezhetik be a dohánytermékeiket. A cég 2017-ben 3,5 milliárd forintos nyereséget hozott. A Kft. Sánta János (egy ugyanilyen nevű ember számítógépén írták a trafiktörvényt) érdekeltségben van, és nem kellett versenyeznie ezért a szerepért.A mutyival nem csak azokat tette tönkre a Fidesz, akik elveszítették a sokszor évtizedek óta működtetett, családi trafikjaikat a fideszes haverok kedvéért. De rengeteg vidéki kisbolt is tönkrement, akiknek az életben maradáshoz hiányzott a cigarettából jövő biztos bevétel. Csak 2013-ban 1200 ilyen kisbolt szűnt meg az országban (10-30 százaléknyi forgalomtól estek el a kicsik, ami sokuknak végzetesnek bizonyult). Arról nem is beszélve, hogy azóta burjánzik a dohány fekete kereskedelem.

Lesz mit rendbe rakni a kormányváltás után ezen a területen is.

Leave a Reply 94 megnézve, 1 alkalommal mai nap |