| Mobile | RSS

Deutsch Tamás megfenyegette az Európai Bizottságot, jogi eljárások jöhetnek

A fideszes EP-képviselő most azért küzdene, mert szerinte az egyik uniós biztos a magyar oktatási szabályozást említette a forrásvisszatartás okaként. Szerinte néhány nyugat-európai politikus élete szörnyű lehet.

MTI-Népszava

SZERZŐ
PUBLIKÁLÁS DÁTUMA

2022.01.23. 10:44

KÜLDÉS LEVÉLBENLINK MÁSOLÁSA

Hihetetlenül durva „lelepleződés”, hogy Paulo Gentiloni, az Európai Bizottság (EB) gazdaságpolitikai biztosa azt mondta, arra hivatkozva nem folyósítják a Magyarországnak járó helyreállítási alap forrásait, mert a testületnek kifogásai vannak a magyar oktatási szabályozás diszkriminációs intézkedéseivel szemben – idézi az MTI Deutsch Tamás fideszes EP-képviselő a Kossuth Rádió Vasárnapi újság című műsorában elhangzott szavait. 

A kormánypárti politikus úgy fogalmazott,„nem egyszerűen csak politikailag elfogadhatatlan módon, hanem nyílt törvénysértést elkövetve nem folyósítják a Magyarországnak járó forrásokat.”Erre a következtetésre onnan jutott, hogy szerinte az olasz uniós biztos korábban azt mondta, „a magyar gyermekvédelmi törvény nem játszik szerepet az Európai Bizottság halogató magatartásában”. Deutsch azt állítja, „most alig telik el egy hónap és Gentiloni elmondja az igazat”. A fideszes EP-képviselő azt fejtegette, hogy EB egy olyan kérdésben emel kifogást, amely tisztán tagállami hatáskör, ám egy csavarral még azt is hozzátette: „de még, ha ez nem is lenne így, akkor sem lehetne semmilyen politikai szempontot érvényesíteni a források folyósításában”. 
– Nyilvánvaló módon nem maradhat következmények nélkül az Európai Bizottság beismerése, a szabotázs elismerése, a nyílt törvénysértés elismerése. Jogi eljárás megindítása is lehetséges a kormány részéről, a Fidesz pedig az Európai Parlament összes jogi fórumán felveti a kérdést

– fenyegetett.Deutsch Tamás az Európai Unió soros elnöki tisztségét betöltő Franciaország elnöke, Emmanuel Macron nyilatkozatait részben dicsérte, részben bírálta, majd az uniós „kettős mércét” emlegetve, a választások tisztaságával kapcsolatos aggályokra válaszolva kijelentette:– Ahogy 2014-ben és 2018-ban, úgy most is olyan szervezet jön ide Magyarországra, amilyen nemzetközi szervezet csak akar. Ha valaki választási megfigyelősdit akar játszani, nyugodtan jöhet, nincs semmi takargatnivalónk. Magyarország normálisan működő jogállam és demokrácia, ahol ezúttal is szabad és tisztességes választások lesznek

– mondta.Ezután belefért egy kis sorosozás is, Deutsch Tamás legalábbis beszélt arról, hogy „Magyarország normálisan működő jogállam és demokrácia”, ahol ezúttal is szabad és tisztességes választások lesznek, az EP-ben pedig a jól ismert baloldali hisztériakeltés folyik, amivel az európai baloldal a „gyenge kezű magyar baloldalt akarja segíteni”. Szerinte „szörnyű lehet azoknak a nyugat-európai politikusoknak az élete”, akik saját személyes meggyőződésükkel szemben kénytelenek ismételni a „hazugságokra építő Magyarországgal szembeni mantrá”” a „Soros-szerveztek által uralt NGO-világ támadásától” való félelmükben.

fecsego.eu/OLKT

Leave a Reply 137 megnézve, 1 alkalommal mai nap |