| Mobile | RSS

Megvan a kampány első nagy leégése: pénzért kellett bérelni hallgatóságot a Fidesz képviselőjelöltjének

Írta Takezo -2022-01-24   

Fotó: Ronald Zak/PA

Beindult a kampány nem csak az országos médiában, de a helyi jelöltek is elkezdték a saját kampányrendezvényeiket. Pécsen a fideszes Kővári János kezdett, ám rögtön meg is nyerte a kampány balekja címet.

Kővári János kormánypárti politikus Pécs egyik belvárosi irodaházában január 7-én volt vendége egy Környezettudatos viselkedésre nevelő találkozónak, amiről természetesen, fotó, videó is készült, amit Kővári a Facebookon megosztott. Ám akadt egy kis bökkenő a dologban. A beszámolók szerint a fórumon 30-an vettek részt, többségük egyetemista volt

AKIK A SAJÁT BEVALLÁSUK SZERINT HÁROMEZER FORINTOT – KAPTAK A RÉSZVÉTELÉRT!

Amint kiderült a turpisság, Kővári azonnal támadásba lendült, kijelentette, hogy ez nem kampányrendezvény volt, neki ugyan semmi köze az egészhez, a Zöld Követ Egyesület volt a rendező, őt pedig csak meghívták. Ám itt is kilóg a lóláb, mert a rendező nem ez az egyesület volt, hanem a Fiatal Családosok Klubja, ami Király Nórához köthető. Király Nóra 2006 és 2019 között a főváros 11. kerületének fideszes önkormányzati képviselője volt és 2014-től alpolgármester volt Újbudán.

Persze azt is értjük, miért keverték össze, ki is a szervező, hiszen  Király több civil szervezet alapító vezetője, így hozzá kötődik a már említett Zöld Követ, a Ficsak, valamint a Mindennapok Női Szemmel és a Gazdagréti Összefogás Egyesületet. Ezek a szervezetek pedig 100 milliós nagyságrendben  jutnak állami forrásokhoz az elmúlt időszakban. Ebből pedig futja bértapsolókra és fizetett közönségre, ami természetesen nem számít bele a kampány költségvetésébe.

fecsego.eu/Balramagyar

Leave a Reply 83 megnézve, 1 alkalommal mai nap |