| Mobile | RSS

Orbán titokban elintézte: a Fidesz által kijelölt bírók döntenek majd a választási csalásokról!

Írta Oros Bence -2022-01-24   

Itt az újabb bizonyíték, hogy a Fidesz választási csalásokra készül! Egy új, titokban elfogadott szabály értelmében csak a Fidesz által kijelölt bírók dönthetnek majd a választási csalások ügyeiben!

A Fidesz eddig 300-szor változtatta meg az általa 2012-ben elfogadott választási törvényt úgy, hogy neki „lejtsen a pálya”. Módosították a választójogot, a választási kerületek kialakítását, a névjegyzéket, elfoglalták a Nemzeti Választási Irodát, a Nemzeti Választási Bizottságot, a Területi Választási Bizottságokat – de amit a Hírklikk információi szerint most tesznek, az mindennél durvább:

ORBÁN ELINTÉZTE, HOGY A VÁLASZTÁSI CSALÁSOK ÜGYEIBEN CSAK A FIDESZ ÁLTAL KIJELÖLT BÍRÓK DÖNTHESSENEK!

Varga Judit igazságügyi miniszter 2021. november 2-án nyújtotta be egy salátatörvényben azt a módosító javaslatot, amely szerint a választási ügyek elbírálásának a jogát a Kúriától kizárólagos jogkörrel a Fővárosi Törvényszék hatáskörébe teszik át. Ráadásul ez lesz első- és másodfokú szervezet is. A törvényjavaslat miniszteri indoklását még Völner Pál terjesztette elő, mielőtt korrupciós ügye miatt lemondott, de

A FIDESZ TITOKBAN TARTOTTA A VÁLASZTÁSI CSALÁSOK ELBÍRÁLÁSÁT ÉRINTŐ MÓDOSÍTÁST!

A később lemondott államtitkár ugyanis egy szót sem szólt a bírósági szervezet átalakításáról, mint ahogy arról sem, hogy a bírósági szervezeti törvényt is módosítják. Az új szabályozás értelmében 2022. március 1-jétől ezekben az ügyekben a Fővárosi Ítélőtábla Közigazgatási Kollégiumában működő törvényszékek járnak el első fokon, míg másodfokon a Fővárosi Ítélőtábla. A parlament a salátatörvényt 2021. december 14-én fogadta el.

A BÍRÓK DECEMBER 17-TŐL JANUÁR 10-IG JELENTKEZHETTEK A FELADATRA, VAGYIS CSAK AZOK, AKIKNEK SZÓLTAK, HOGY KÉRJE A FELVÉTELÉT A VÁLASZTÁSI ÜGYEKET ELBÍRÁLÓ ÍTÉLŐTÁBLÁBA.

Hisz ki más olvasgatná karácsonykor a Magyar Közlönyt, mint azok a „megbízható” bírók, akit fölkértek rá, hogy pályázzanak, mert itt egy jó lehetőség, több fizetés, magasabb beosztás.

Hírklikk által megszólaltatott Tóth Zoltán választási szakértő szerint ezzel a Fővárosi Ítélőtábla Közigazgatási Kollégiuma a Fidesz által kinézett bírókkal lesz feltöltve, ami tragikus, mivel ezzel a Fidesz ezzel elintézi, hogy sehonnan se lehessen megtámadni a választási csalásaikat.

fecsego.eu/PestiBulvár

Leave a Reply 159 megnézve, 1 alkalommal mai nap |